Добавки за спортисти

Защо спортистите предпочитат протеин хидролизат

Ако сте се потопили в света на фитнеса, най-вероятно вече сте запознати с ползите от суроватъчния протеин – най-използваната фитнес добавка от атлети и фитнес ентусиасти.

Този протеин е разделен на три вида, включващи протеин концентрат, протеин изолат и протеин хидролизат. Всеки от тях има различни свойства и скорост на действие.

Протеинът хидролизат е предпочитан от професионалните спортисти и е най-скъпият вариант от трите вида, но това не е без причина.

Какви са предимствата на суроватъчния протеин хидролизат

Процесът на създаване на протеинът хидролизат му дава множество предимства пред останалите видове суроватъчен протеин.

Част от тях включват:

  • Мигновено усвояване от организма;
  • Ускорено натрупване на мускулна маса;
  • Подобрено атлетично представяне;
  • Повишена енергия;
  • Бързо възстановяване;
  • Без лактоза.

По-надолу ще разгледаме защо хидролизатът има тези свойства и кои са процесите, които водят до тези резултати.

Хидролиза

Крайният продукт на този вид протеин е преминал през процеси на филтрация и хидролиза, което го прави мигновено усвоим от организма.

По време на хидролизата участват храносмилателни ензими, които разграждат големите протеинови молекули на по-малки съединения.

Този процес имитира човешкото храносмилане и по тази причина когато приемете протеина, работата на храносмилателната система се свежда до минимум. Той вече е достатъчно разграден, за да започне своето действие незабавно.

По този начин ако го приемете след тренировка той ще възстанови мускулите и ще ускори протеиновия синтез, който води до създаването на нови мускулни влакна.

Процесът на хидролиза намалява и алергичният потенциал на суроватката, от която се извлича този протеин, като свежда количествата лактоза до под 1 %. Това позволява протеин хидролизатът да бъде консумиран и от хора с лактозна непоносимост.

Екипът на Workout.bg ще ви даде изчерпателна информация относно качествата и ползите от всеки продукт, за да направите информиран избор и да се насладите на видими резултати.

По-добро представяне при тренировка

Суроватъчният протеин хидролизат е идеален начин да си доставите бързо необходимата доза протеини през деня.

Така осигурявате на тялото необходимото гориво, за да правите по-интензивни и пълноценни тренировки с повече повторения, без да се изморявате прекалено.

Тъй като ускорява мускулното възстановяване, приемът на протеин хидролизат ви дава възможността в следващата тренировка да се представите също толкова добре. Освен това и позволява да надграждате интензивността на тренировките, което води и до много по-бързи резултати.

Проучвания показват много по-ускорен протеинов синтез при приема на хидролизат в сравнение с другите видове суроватъчен протеин. Именно протеиновият синтез е водещ фактор в нарастването на мускулна маса, което обяснява защо тази добавка е предпочитана от много спортисти и фитнес ентусиасти.

Надскочете очакванията си и се наслаждавайте на бързи резултати с протеиновите добавки от Workout.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *