Халати за баня

Халати за баня – как да изберем точния

Халатът за баня е най-удобният начин за попиване на влагата от тялото след баня. А е и идеалната кърпа за хората, които обичат да се мотаят и не бързат веднага да се обличат след баня. Също така е най-подходящата хавлиена кърпа за деца, тъй като употребата на халата не изисква особено усилие от тях, достатъчно е само да им го наметнете.

Има обаче разлика от халат до халат и за да изберете точния, трябва да знаете как да разпознаете добрия и качествен плат. Тук ще откриете няколко полезни съвета в тази насока, които да ви помогнат да направите правилния избор при своята покупка.

От какъв материал е изработен качественият халат за баня

Едно от първите неща, на които трябва да обърнете внимание при купуването на халат за баня е какво е съдържанието му, т. е. от какви материали е изработен. Най-добрият вариант тук е 100% памучната материя. Памукът показва страхотни предимства в това отношение – той има добри попивателни способности, деликатен е към кожата и съхне добре.

Избягвайте халатите със синтетика, тъй като те няма да са толкова нежни на допир и самото усещане при използването им няма да е така комфортно. Друго топ предимство на памучните халати за баня е, че те се поддържат много лесно, защото памукът се поддава и на по-агресивно пране и поддръжка.

Страхотни памучни халати за баня може да разгледате в PoPijami.bg, където има доста голямо разнообразие на качествен домашен текстил, българско производство и внос.

Как да разберем дали халатът за баня попива добре

Не е достатъчно само да знаете, че халатът е изработен от 100% памук. Има много голямо значение каква е гъстотата на нишките и тяхната дължина. Те рефлектират и върху теглото на халата.

Обикновено единицата, която ви интересува тук е гр./м2 Да, по-качествените халати са с по-голямо тегло, но оптималната стойност не е най-високата.

След преминаване отвъд необходимото тегло, халатът става излишно утежнен и да, попива по-добре, но изсъхва много по-бавно. Колкото по-трудно съхне халатът, толкова повече време ще се задържа в него влагата, а това не е търсен ефект, а по-скоро дефект. Задържалата се влага предразполага към образуване на мухъл и плесени и обикновено именно в този момент халатът започва да мирише странно.

Избегнете това като изберете лек, но достатъчно попивен плат. Качественият памучен микрофибър е добър вариант тук.

С качулка или без – кой халат е по-подходящ

Това е един от основните въпроси и има чисто функционално значение. Има тенденция халатите с качулка да са малко по-скъпи и съответно, ако искате да спестите пари този въпрос със сигурност е доста важен за вас.

Ако косата ви е къса, по-добрият и удобен вариант е халат с качулка. В такъв случай бързо и лесно ще попиете излишната вода от косата. Ако обаче сте с дълга коса, качулката няма да има толкова функционално значение, защото така или иначе ще се наложи да ползвате отделна кърпа за подсушаването на косата. По-удобният вариант тук е халатът без качулка, но с хубава по-голяма яка.

Страхотни варианти на удобни, добре попиващи, функционални и красиви халати за баня може да разгледате на PoPijami.bg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *