Правна помощ към ПТП – какво е важно да запомним

Пътнотранспортните произшествия (така наречените ПТП-та) се случват с все по-голяма честота в условията на претоварените пътища в градовете. Всеки човек, дори и най-внимателният, е изложен на риск да попадне в подобна ситуация.

Ако се случи да изпаднете в подобна ситуация, за вас е важно да се свържете с адвокат, който предоставя съвети и правна помощ при ПТП, независимо дали сте постррадалата страна или сте от страната, която е предизвикала инцидента.

Правна помощ към ПТП: Какво е важно да имаме предвид

За да може вашият адвокат да ви предостави точна и полезна информация относно правата, които имате в конкретния случай, той трябва да е възможно най-добре запознат с обстоятелствата около произшествието.

Сложността на ситуацията и процедурите, които се предвиждат, могат да варират в зависимост от ситуацията и обстоятелствата. Имайки предвид това, на следващите редове ще предоставим малко информация, която вашият адвокат ще иска да знае:

Погрижили ли сте се безопасността след инцидента

Ако сте замесени в ПТП, ваш дълг е да осигурите безопасността си и тази на другите участници в инцидента, както и на другите участници в движението.

Ако това  е възможно, преместете автомобилите на страни, за да не създавате пречки за движението.

Вашият адвокат ще иска да знае дали сте направили всичко това, тъй като то ще бъде във ваша полза;

Известили ли сте правоохранителните органи

Адвокатът ви ще иска да знае дали сте съобщили за инцидента на местната полиция и дали сте изчакали нейното пристигане.

Полицията ще направи официален протокол за събитието, което е много важен документ, по който може да действа вашия адвокат;

Обменили ли сте информация с останалите замесени в инцидента

Обменете контактна информация (име, адрес, телефонен номер) с другите участници в ПТП-то.

Много е важно да запишете и регистрационните номера на автомобилите, както и марката и модела им;

Съберете свидетелства

Вашият адвокат ще иска да знае дали има свидетели на инцидента и разбира се – дали разполагате с техните имена и телефонни номера. Това може да бъде полезно при разглеждането на случая;

Съхранявате ли доказателствата

Вашият адвокат ще иска да знае дали сте запазили всички документи, свързани с инцидента, като полицейски протокол, снимки на повредите и медицинската документация, ако има пострадали.

И все пак, всеки случай е уникален

Въпреки всичко, казано досега, най-точни съвети ще получите при разговора с вашия адвокат. Важно е да потърсите адвокат, специализиран в областта на пътното право във вашия регион (можете да разгледате на Zastrahovan.eu).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *