Дермални филъри – какво трябва да знаем

Дермални филъри представляват инжекционна субстанция, използвана за придаване на обем, изглаждане на линиите на лицето и фините бръчки, както и подобряване на контурите на лицето като цяло.

Филърите са популярно нехирургично козметично средство, което може да осигури значително по-младежки и освежен вид. На следващите редове ще поговорим за дермалните филъри в повече детайли, включително за тяхното предназначение, подходящ възрастов диапазон и процеса на възстановяване.

За какво се използват дермални филъри

Филърите се използват предимно за справяне с признаци на стареене, като се използват както от жени, така и от мъже. Те могат с голям успех да изгладят фини и не толкова фини линиите и бръчките, особено тези около устата, носа и челото.

Освен това, могат да се използват за възстановяване на загубен обем. Нормално, с възрастта лицето може да загуби част от своя обем, което води до увисване на кожата и загуба на плътност под нея, създаваща усещане за кухи зони.

Филърите могат успешно да възстановят обема на тези засегнати области, включително в областта на бузите и слепоочията. По този начин могат да се използват за подобряване на черти на лицето и постигане на по-младежки вид.

На каква възраст са подходящи процедурите с поставяне на филъри

Подходящата възраст за поставяне на филъри може да варира в много широки граници и е по-скоро ориентировъчна.

Някои хора в края на 20-те или началото на 30-те могат да използват пълнители, за да подобрят цялостния контур и за да предотвратят ранните признаци на стареене. Други хора може да нямат нужда и през 40-те си години, в зависимост от начина на живот и особеностите на лицето.

Процес на възстановяване: Как протича

Процесът на възстановяване след инжектиране на дермален филър обикновено е много кратък, което ги прави удобна опция за хора с натоварен и забързан начин на живот.

Филърите на практика осигуряват незабавни резултати и обикновено можете да видите ефектите почти веднага след инжектирането им.

Лекият оток и синини на местата на инжектиране са чести, но временни. Тези ефекти обикновено изчезват в рамките на няколко дни, без да оставят никакви следи.

Пациентите често се съветват да избягват изтощителни упражнения, прекомерно излагане на слънце или топлина и алкохол през първите 24 часа след процедурата, за да сведат до минимум риска от подуване и синини.

Необходими ли са последващи процедури

В зависимост от вида на използвания филър ефектите от дермалните филъри могат да продължат от няколко месеца до няколко години. Може да се препоръчат последващи процедури, за да се поддържат или коригират резултатите.

Изберете клиника, която има опит в областта

От решаващо значение е да изберете квалифициран и опитен специалист за инжектиране на филър. Това ви гарантира добри резултати и бързо възстановяване (вижте на AestheDerm.eu).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *