Цветове и чаршафи – как да комбинираме умело

Перфектният домакин би се радвал всичко в дома му – от чаршафи до пералня – да е в 100-процентова хармония и цветовете в интериора не са изключение. Избирането на правилната цветова комбинация понякога може да е много времеемко, особено когато става въпрос за хармонизиране на цветовете в спалнята, където интериора се променя редовно със смяната на спалното бельо.

В настоящото четиво ще си говорим за цветовете на чаршафите. Макар и да изглеждат на пръв поглед не толкова важен елемент, цветът им може да внесе много различна атмосфера и да промени обстановката в стаята. Тук ще намерите няколко конкретни предложения за успешни цветови комбинации, които ще ви помогнат да постигнете желания ефект с лекота.

Принципно правило при избор на цветове на чаршафи

Това е интериорно правилно, с което е добре да се запознаете, ако не сте го направили досега. Особено ако за пръв път избирате да използвате цветовете в стаята, за да я направите в перфектно хармонизирана визия. Правилото е да имате един основен цвят, който да заеме 60 процента от цветовете в стаята, друг добре комбиниращ се с него цвят, който да заеме 30 процента и един цвят за акцент, за който остават 10 процента.

Когато подбирате конкретните цветове, при възможност ги налагайте един до друг, така че да сте сигурни, че наистина се съчетават добре. Разгледайте богатството от цветове при качествените артикули на PoPijami.bg и изберете платове, чиято разцветка ще се запази ярка дори и след многократно пране.

Предложения за цветове на чаршафи, създаващи страхотна атмосфера

Тук ще разгледаме няколко конкретни предложения за създаване на конкретна атмосфера.

Какви цветове чаршафи са подходящи за внушаване на релаксация и спокойствие в спалнята?

Неутралните цветове като бяло и сиво са страхотни за създаване на спокойна среда. Ако искате да заложите на по-смели цветове, приглушеното зелено и синьо в сивата гама са вашия избор. Неслучайно в спа салоните се набляга именно на зелено и синьо.

Кои цветове са подходящи за разгорещяване на обстановката в спалнята?

Първата ви асоциация най-вероятно е всеразпознатия като цвета на страстта – червеното. Но всъщност проучване показва, че когато става въпрос за цвета на спалното бельо превес взимат карамелено кафявият цвят и лилавото, а близо след тях са червеното, тъмната фуксия и черното.

За модерна спалня комбинирайте в смели десени, които да създадат акцент в неутралния интериор.

Когато търсите шарен чаршаф, никога няма да сбъркате, избирайки бял плат с цветен десен върху него. При избор на чаршафи с орнаменти, внимавайте дали цялостният интериор го позволява, така че да избегнете утежняването на атмосферата.

Голямо цветово разнообразие от чаршафи онлайн имате на разположение на PoPijami.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *