Цената на дамските обувки – показател за качество или не

Инстинктивно, повечето от нас смятат, че при покупка на дадена стока, било то дрехи, обувки или пък нещо друго, цената би могла да е някаква форма на показател за качество. Дали обаче това изобщо е така или просто се заблуждаваме?

Оказва се, че от подобни схващания най-често страдат именно родните българските производители на обувки, тъй като, за добро или зло, те имат възможността да предложат на потребителите цена, която е много по-ниска и атрактивна.

Качествени ли са българските дамски обувки

Жените представляват онази половина от човечеството, която никога няма да направи компромис с качеството на една обувка. Именно поради тази причина, те най-често се страхуват от ниските цени, на които се предлагат обувките българско производство.

Това, обаче, сериозно подвежда дамите, тъй като причината за ниската цена си има своето съвсем рационално обяснение. Докато повечето жени се опитват да си обяснят ниската цена с ниско качество, последното при българските обувки ни най-малко не  отстъпва на това, което предлагат производителите от други страни, като Италия например.

Разликата в цените между българските и италианските стоки, всъщност, идва от там, че българските производители имат достъп до много по-ниски цени на суровините, по-евтина работна ръка, по-малки инвестиции в производствена база и други подобни.

Това позволява да се предложат много по-атрактивни цени на даден модел дамски (а също и мъжки) обувки с подобно, а в много случаи – дори и с по-високо качество, отколкото имат вносните стоки.

Цената – връзката с популярността на бранда

Не малка връзка с цената има и популярността на марката, от която е дадена стока. Именно тя е това, което оказва най-голямо влияние на продуктите.

И тъй като традиционно вносните марки са много по-утвърдени и известни, те могат да си позволят да искат много повече срещу възможността да закупите продуктите им.

Популярните марки вносни дамски обувки много често се предлагат на цени, които могат да бъдат няколко пъти по-високи от тези, на които се предлагат на пазара българските модели. Това, обаче, далеч не означава, че са по-качествени от тях с каквото и да било.

И макар в някои отношения изборът на българските стоки да не е каквато и да била гаранция за успех, то при обувките можете наистина да заложите на български продукт, спокойни, че купувате най-качествена дамска обувка (вижте и предложенията на Stemanelli.com).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *