Аксесоари за коса

Топ 4 аксесоари за коса завърнали се на мода от миналото

Модата е областта, в която много често се потвърждава аксиомата, че всичко ново е доста добре забравено старо. А ако говорим за последните години, под светлината на прожекторите отново се настаниха няколко вида аксесоари за коса, които бяха на мода преди десетки години. Поколението Z съвсем естествено опитоми този винтидж стил и го прекрои в модерна тенденция, към която всички неусетно започват да се приспособяват.

Ето и кои са най-вървежните модни аксесоари за коса, които успяха да си проправят път от миналото към настоящето, осигурявайки си почетно място върху тоалетките на момичетата от всички възрасти.

Скрънчи – царят на модните аксесоари за коса, върнали се от миналото

Скрънчитата към момента са най-модерните ластички за коса, които обаче бяха на мода още десетилетия преди днешни дни – през 80-те и 90-те години. В момента са основен елемент от арсенала на всеки модерен човек, който обича красивите аксесоари за коса.

Те представляват ластик, обвит с мек плат, който се набръчква красиво от еластичността на вътрешността. Предлагат както стил, така и комфорт, а най-важното – и грижа за косата. Предлагат се в множество цветове и шарки, което улеснява комбинирането им с облекло. Могат да се използват за създаване на небрежна, бохо или дори изискана визия, за конска опашка, разрошен кок или ниско елегантно приглаждане на косата.

Предимство е, че са по-щадящи за косата от обикновените ластици. Отличен избор онлайн на такива топ модни аксесоари за коса, завърнали се от миналото на доста добра цена има в eMart.bg.

Различни видове фиби – дребният аксесоар за коса, добавящ фин акцент

Щипките а коса са любим аксесоар на поколения и днешните момичета преоткриват техния чар. Винтидж фибите варират от прости метални аксесоари, до такива обсипани с брокат и камъни или закачливи фигурки – луни, цветя, пеперуди, звезди и пр.

Щипките „тик-так“ също направиха своя повторен пробив през последните години и започнаха да се използват като красив цветен акцент в модната прическа.

Шнола – уникален функционален шик на хоризонта

Ако допреди петнайсетина години на шнолата се гледаше само като на практичен аксесоар, с който не много дами смееха да напуснат деня си, днес шнолата заема почетно модно място и се открива доста лесно като предпочитан аксесоар в множество публикации в социалните мрежи.

Голямата шнола за коса се превърна в един от най-стилните аксесоари за коса. Те е идеална за фиксиране на дълга или гъста коса в най-различни елегантни и ежедневни прически. Страхотна колекция ви очаква на eMart.bg.

Аксесоар под формата на гребен за коса

Гребените за коса, които са предназначени за закачане в прическата, бяха изключително популярни в началото на 20 век, а сега направиха голямото си завръщане. Декоративните гребени обикновено са украсени със сложни или бляскави дизайни, кристали и дори пера. Използват се за добавяне на винтидж блясък към официални вдигнати прически или задържане на косата в предпочитана позиция. Съчетават изящество с функционалност и елеганс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *