Кои са най-ефективните решения при интелигентните системи за сигурност?

Когато става въпрос за осигуряване сигурността в жилищната сграда, всички ние трябва да бъдем разумни и добре информирани, защото за разлика от живеещите в самостоятелни къщи, сигурността в големите жилищни кооперации зависи от всички хора, които живеят в тях, а не само от едно или две семейства.

Важно е да сме на ясно с най-новите тенденции за да можем по този начин да бъдем една стъпка пред зложелателите, които искат да се вмъкнат там, но също така не бива да подценяваме и класически решения, каквото е видеонаблюдението. И така, нека видим кои са някои от интересните решения на v-maxprotect.com , които могат да се приложат за защитата на домовете ни от натрапници.

Видеодомофон…

Поставянето на видеодомофон изобщо не е някаква новост, която не сме виждали преди. Точно обратното – всички знаем какво представлява, а в много сгради вече има такива. Разликата е тази, че най-новите поколение видеодомофони са с по-качествена картина на дисплея и позволяват да виждате много по-0добре кой стои от другата страна.

Отделно от факта, че устройството ще изглежда много по-шик на стената на вашия дом, с толкова качествена картина на практика ще си спестите вероятността от това да се припознаете с някой и да отворите вратата на непознат човек.

Безконтактните чипове и карти…

Друго интересно решение, което ще повиши значително сигурността във вашия дом е поставянето на заключващо устройство на входа на вашата жилищна сграда. Така ще държите престъпниците на далеч и ще ги отказвате о намеренията им да проникнат във вашия блок още от самото начало. Този тип заключващи устройства, които работят с безконтактни чипове, се считат за доста надеждни и могат значително да увеличат сигурността в сградата.

Поставяне на камери…

Независимо от прогреса в изобретяването на нови и нови системи за сигурност, видеонаблюдението си остава една от най-надеждните възможности да опазите дома си. Така от една страна ще защитите собствеността си, а от друга ако някой си позволи да влезе, то той ще бъде заснет и после видеото ще може да помогне за откриването на престъпника.

Специалисти препоръчват да има видеонаблюдение не само у дома, но и на входните врати на жилището, на сградата и ако има възможност дори на паркинга. Понякога обект на бандитите не е апартамента, а колата ви и това ще защити вашия автомобил от посегателство.

Поставяне на бариера…

Поставянето на бариера тип порта, която да спира хора и автомобили към паркинга на жилищната сграда е друг добър начин да се справим с недоброжелателите, които искат да се вмъкнат в пределите на сградата.

За съжаление, не всички паркинги позволяват поставянето на такъв тип бариера и не винаги това е приложимо, но ако живеете в затворен комплекс, в който има ограждения, то непременно поставете такава порта, която се отваря с дистанционно управление от автомобила ви.

Алармени системи…

Препоръчително е да поставите най-ново поколение алармена сигнализация, която да ви известява ако някой нахлуе в жилището ви. Има възможност подобна система дори да се свърже с вашия смартфон и директно да можете да разбирате дали някой не е влязъл неканен във вашия дом. При този тип защита от крадци възможностите стават все по-разнообразни и има все по-добри начини да се справим с този проблем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *