Как да пестим енергия с нова дограма

Мнозина се питат как да подобрят енергийната ефективност на дома си. Отговорът до голяма степен се съдържа в монтирането на нова дограма, която да ви предпази от разхищение на електрическа енергия и да ви осигури надеждна топлоизолация. Съвременните прозорци са лесен начин да спестите пари от сметки за ток, а също така ще увеличи функционалността на дома ви.

Днес все повече хора разчитат на ПВЦ дограма за енергийна ефективност на дома и работното място. Профилите от поливинилхлорид се справят отлично със запазването на топлината от вашите уреди, като не допускат тя да излиза през стъклата. Разбира се, тук роля играе и стъклопакета, тъй като и той допринася топлоизолираното ви жилище.

За максимален ефект избирайте ПВЦ дограма с 3, 4 или 6 камери, които ще ви гарантират комфорт и топлина. Ако сложите двоен или троен стъклопакет, то ще понижите топлопредаването през зимния сезон и дори ще повишите звукоизолацията.

Сами виждате, че пластмасовата дограма е една стъпка към изграждането на енергийната ефективност на обектите ви, тъй че не се тревожете, а инвестирайте смело в модерни прозорци.

Разбира се, имате възможност да закупите и алуминиева дограма, но тук съществуват специфики, с които ще ви запознаем. Става дума за топлата и студената серия на този вид дограма, от които зависят топлоизолацията и съхранението на продукта срещу влага.

Студената серия алуминиеви дограми, са без прекъснат термостат, което ги прави податливи на конденз. Те се монтират основно в индустриални обекти, тъй като там не се държи особено на топлоизолационните свойства. Разбира се, има решение на проблема и то се корени в използването на алуминиева дограма от топлата серия.

Топлите профили са с термично прекъсване и появата на конденз е сведена до минимум. Този тип дограма е малко по-скъпа от пластмасовата, но има редица полезни характеристики, сред които: издръжливост, пожароустойчивост, високо ниво на шумоизолация, перфектен дизайн и други подобни.

В случай, че купите дограма с прекъснат термомост и стъклопакет с повече от две камери, то вие ще подсилите енергийната ефективност на помещенията ви и ще се чувствате прекрасно.

В обобщение

Модерната дограма пести енергия и създава подходящите температури в обектите ви. С нейното поставяне вие намалявате разхода на ел. енергия и значително подобрявате изолацията на сградата, където живеете или работите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *