Каква бе причината да избера PVC дограма

Имах колебания дали да поръчам дървена, алуминиева или ПВЦ дограма за новото ми жилище. Мина цял месец в лутане, но така и не се реших да направя първата стъпка. Тогава мой добър приятел ме извика в офиса си и ме запозна с всички положителни качества на дограмата от поливинилхлорид. Аз го изслушах доста внимателно и още на следващия ден отидох на адреса на Мастер Пластик, за да си поръчам новите профили.

Какво ме впечатли?

Най-много ме впечатли разказа на приятеля ми за енергийната ефективност на PVC профилите. Той ме убеди, че през зимата те запазват топлината в помещенията ми и по този начин пестя пари от изразходвано електричество. Една бърза сметка ми показа, че ще избия инвестираните пари в ПВЦ дограма много по-бързо, отколкото очаквах.

Другото интересно нещо е шумоизолацията, която при съвременните профили с повече от 2 камери е на високо равнище. Аз обичам да спя спокойно и мразя шума от превозните средства, които постоянно минават през до блока ми. Защитата на дограмата и стъклопакета срещу шумовете е следващата причина да не бавя поръчката.

Какво знаех до този момент?

Преди време бях чувал, че ПВЦ дограмите биват само бели на цвят. От фирмата, която избрах обаче ме увериха в обратното, като ме запознаха с възможността да закупя облицовъчно фолио и да постигна всякакви цветове, включително и такива имитиращи дървесни видове. Останах много приятно изненадан, тъй като успях да обединя прозорците с цялостния интериор на моето жилище.

И за да бъде всичко както трябва избрах противовзломен обков, чрез който да защитя апартамента си от проникване на крадци през прозорците. Аз съм изключително доволен от момчетата, които реализираха монтажа на профилите и ми обясниха всичко свързано с тях. Разбира се, благодарен съм и на моя приятел, който се занимава със строителство дълго време и ми отвори очите за възможностите на ПВЦ дограмата.

Заключителни думи от автора

В обобщение бих искал да споделя с всички четящи моята статия, че една нова дограма отваря апартамента ви и му придава много приятна визия. Модерните профили на ALUPLAST, каквито поръчах аз съчетават добра топлоизолация, шумоизолация и елегантен външен вид в едно цяло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *