Дифузери за етерични масла

Дифузер в офиса – за по-качествена атмосфера на работното място

От най-дълбока древност се знае, че етеричните масла са изключително полезни в редица отношения. Те са се използвали не само за лечение на много болести, но също така са се ползвали и за ежедневни цели, по време на празници, за изпълняване на ритуали и много други.

Без да се ограничаваме само с това, особено много са лечебните ползи от етеричните масла при опити за справяне с различните емоционални проблеми и за превъзмогване на най-различни душевни състояния.

И тъй като са доказали своята ефикасност и безкомпромисна ефективност, етеричните масла са оцелели през вековете за да достигнат до нашето съвремие. Достатъчно е да се огледаме за да видим колко много обогатява живота ни и колко често всъщност се сблъскваме с тях, а приложението им е наистина огромно.

За по-качествена атмосфера на работното място

Днес в търговската мрежа се предлагат всевъзможни аксесоари (разгледайте в Pranarom.bg), които правят възможно прилагането на ароматерапията навсякъде където сме – от дифузера в хола до овлажнителя за въздух в колата, всички тези приспособления разчитат на етеричните масла.

Това прави лесно и удобно провеждането на ароматерапия дори и на работното място, където това обикновено става малко по-трудно. С помощта на дифузери и овлажнители за въздух, обаче, можем лесно да направим офиса по-приятно и здравословно място. Ето какви са и ползите:

  • По-добро настроение

Приятното ухание на етеричните масла може да помогне за повишаване на настроението и увеличаване усещането за щастие. Рецепторите, които отговарят за обонянието са свързани с мозъка, което позволява да му влияят директно;

  • По-качествена среда

Етеричните масла миришат фантастично и това не само ще въздейства на ума ви, но и на усещането за благоденствие. Ако работите в някоя стара, миризлива и мухлясала града (поне половината са такива), ще можете да обърнете ситуацията във ваша полза и да направите така, че помещението да заухае на чисто и свежо;

  • Без сух въздух през зимните месеци

През зимните месеци отоплението прави въздуха много сух, а това дразни кожата, очите и лигавиците на носа и гърлото. Поставянето на дифузер или овлажнител за въздух, зареден с вода и етерично масло, ще ви помогне да останете по-здрави и да боледувате по-рядко през зимните месеци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *