Селектирайте видеокамери за наблюдение с правилната резолюция

Съществуват различни видове видеокамери, които можете да използвате за наблюдение на даден обект. Разбира се, на днешно време е добре да вземете предпазни мерки в случай, че контролирате малък или голям бизнес, тъй като престъпните елементи стават все по алчни и има голям риск от влизане с взлом в обектите ви.

За да защитим имуществото и персонала на дадена фирма е нужно да инвестираме определена сума пари в покупката на камери от Джиес Груп ЕООД или друга фирма, която ни предоставя системи за наблюдение със записващи устройства. В тази статия ще ви посочим какви биват различните видове камери.

Какво се предлага на пазара?

Много е важно какъв вид камери ще закупите, за да охранявате обекта си. Историята показва, че понякога собствениците на малки обекти инвестират в камери висок клас или обратното, ръководители на големи институции предпочитат ниския клас камери. Това не трябва да става, тъй като се намалява ефективността на видеонаблюдението и вие не получавате желаните резултати.

Ако например притежавате малко магазинче, където се изисква обхват на камерата 10 метра, то можете да минете с по-малко пари, като вземете нисък клас устройство. В същото време ако притежавате голяма сграда, с много салони и пространствени помещения, то тогава видеокамерите от висок клас с голяма разделителна способност са просто задължителни.

Тук ще хвърлим поглед върху съществуващите аналогови, IP и HD камери, защото трябва да знаете за какво давате парите си, когато отидете в магазина за охранителна техника.

Що е то аналогови камери?

Аналоговите камери поддържат ниска резолюция и за това се ползват все по-малко от търговските обекти, банките, заложните къщи и прочие учреждения. Картината идваща от устройствата държи качество, но се губят детайлите на изображението, които са от сериозно значение. Сред положителните им черти е, че могат да се монтират и отвън на сградите, тъй като съществуват устойчиви на вода и влага модели.

Трябва да знаем, че аналоговата камера е лесна за поддръжка и е верен помощник на хората притежаващи малки складови помещения или офиси. За този вид обекти видеонаблюдението е на добро ниво и няма смисъл да заплащате за по-скъпа техника, тъй като и тази ще ви свърши работа. Камерите могат да се управляват или да са статични, но запомнете, че обхвата им е 10 м. и не възпроизвеждат детайлни изображения.

IP камерите и техните достойнства

Високо резолюционните IP камери са създадени в помощ на бизнеса. Те записват качествени и детайлни изображения, а също така имат и голям обхват на действие. Записващите устройства работят ден и нощ, за да ви осигурят чудесна картина, на която няма как да не се зарадвате.

Стабилната структура на тези камери е едно от големите им достойнства и редом с изображението, което предоставят са много ефективни за всеки обект, без значение дали е голям или малък.

Друг плюс на IP камерите е лесната им инсталация в мрежа. Ако при аналоговия вид е необходимо всяка камера да се връзва с отделен кабел, то тук всички камери са свързани само чрез един-единствен кабел. Лесното монтиране и употреба на устройствата е наистина много удобно за всеки потребител.

Предимствата на HD камерите

Стигнахме и до HD камерите, които също поддържат висока резолюция. Последната не може да бъде снабдена с тази на IP камерите, но и тук изображението е доста чисто и е в помощ на собствениците на дадени сгради и имоти. С тези камери може да заснемате картина с резолюция 1280 на 720 пик., което е достатъчно, за да получите желаните детайли.

Бързината на заснемане и високото качество при HD камерите могат да зависят и от монитора, на който възпроизвеждате изображенията.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *