Уханията на Yves Saint Laurent носят духа на Париж

Ив Сен Лоран основава своята компания в Париж в началото на 60-те години на миналия век. Роден в Алжир, той се установява в града на любовта едва 18-годишен. Талантът му не остава незабелязан за един от големите дизайнери в историята на модата – Кристиан Диор, който го наема за свой асистент. През 1957-ма, 21-годишният Ив Сен Лоран оглавява модната къща на Диор, след смъртта на именития дизайнер.

Войната за независимост на Алжир, за която той е призован в армията, временно слага край на кариерата му в модата, като го лишава от престижния пост в Dior и събужда у него тревожност и депресии, които го съпътстват през целия му живот. Въпреки неблагоприятното стечение на обстоятелствата Ив Сен Лоран решава да гласува доверие на своята дарба и създава собствена творческа марка Yves Saint Laurent.

Близо 250 са парфюмите Yves Saint Laurent

Първото ухание с марка Yves Saint Laurent е дамският аромат Y, лансиран през 1962 година. От тогава до днес, за повече от 60 години, се представени около 250 парфюма, които носят естетиката и духа на Париж. Уханията са вдъхновени от характерните красота и шик на френската столица, съчетани с бунтарския подход и жаждата за живот на новото време. През годините парфюми за Yves Saint Laurent са разработвали Натали Ларсън, Сесил Матон, Мари Шаламан, Оливие Кресп, Аник Менардо, Натали Фестауер, Мишел Жирар, Оливие Пешу, Анн Флипо, Доминик Рапион, Оливие Полж, Карлос Бенаим, Куентин Биш, Алберто Мориляс, Карлос Бенаим, Софи Лаббе и др.

Парфюмното изкушение на Yves Saint Laurent – Mon Paris ви пренася само за миг в града на любовта

Уханието е представено през 2016 година. Ароматът за жени е вдъхновен от чаровните и романтични потайности на френската столица Париж. Yves Saint Laurent – Mon Paris разказва съвременна приказка за любовта, която е в състояние да премине отвъд разстояния, граници и препятствия. Парфюмната композиция се открива със съблазнително плодово пиршество от нотки круша, ягода, малина, бергамот, портокал и мандарина. Сърцевината е формирана от пъстър цветен букет божур, портокалов цвят, жасмин Самбак, китайски жасмин и татул. Базата е топла и подчертано чувствена, съставена от пачули, бял мускус, амброксан, пачули от Гватемала, кедър, дъбов мъх и ванилия. Yves Saint Laurent – Mon Paris отвежда сетивата на романтично пътешествие до града на любовта – Париж.

Yves Saint Laurent Libre е ухание, в което ще се влюбите

Това е парфюмът, който напомня, че пролетта е най-подходящият сезон да се отдадете на романтиката и да се понесете на крилете на мечтите. Уханната композиция е изградена от ароматната среща на лавандула, портокал, касис, жасмин, мадагаскарска ванилия, кехлибар, мускус и кедър. Резултатът е чувствен и неустоим парфюм, който ще ви настрои за огнени преживявания. Завладяващият флорален аромат има и своя по-лек вариант, който се предлага като  Libre Eau de Toilette, както и по-наситената си версия – Libre Eau de Parfum Intense.

Отдайте се на фантазния свят, който парфюми Yves Saint Laurent рисуват специално за вас. Уханията им имат силата да ви отведат само за миг в Париж – града на любовта и да ви накарат да се почувствате завладяващи, желани и магнетични. Тайната е в характерните класа и шик, заложени още със създаването на марката Yves Saint Laurent  преди повече от 60 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *