Натурални етерични масла

Богат състав и разнообразен мирис

Корен, листа, цвят, стебло – съществуват различни части на растенията от които се добиват натуралните етерични масла. Методът на извличане е широко разпространен. Той се нарича дестилация. Имат вид на тлъсти масла, но оставяйки ги час – два върху хартия, продуктът не остава следи, единствено присъства възможността да оцвети повърхността.

Съставът им се променя според това как биват отглеждани растенията от които се произвеждат, както и региона, където виреят. Това до голяма степен предопределя и техния аромат. Най-силно наситените нюанси са на тези течности, в чийто състав присъстват цитрусовите нотки.

Свойствата на чистите продукти

За да не изпитваме затруднение в разпознаването на етеричните масла е добре преди това да получим нужните знания и да добием реална представа за техните специфики. Едни от най-показателните им характеристики е бързото изпаряване. При капването на малко количество масло върху хартия, то трябва да изчезне почти мигновено. Има и други обособени белези.

Истинските еликсири  се продават в затъмнени шишенца. За това е и добре да не се доверяваме на предлагани ни, в светли опаковки, продукти. Миризмата на качественото масло е изчистена и лесно разпознаваема. Веднъж вкусили от аромата му, ние не ще можем да го объркаме. Течностите от мандарина, например, носят полъха единствено на основното растение от което са извлечени.

Благоприятното им въздействие върху нашата кожа

Много и най-разнообразни са факторите, които ни подтикват да си закупуваме етерични, а не растителни масла. Един от най-съществени е не кой да е, а именно благоприятното им въздействие върху кожата на лицето и тялото. Съществува богат наръчник от рецепти за домашно приготвени маски, с включени в състава си, този уникален продукт.

Много е важно да се запознаем предварително с точните пропорции, за да не се окаже в последствие, че влиянието им е отрицателно. Прекалявайки с количеството, ние можем да си доведем обриви, зачервявания и неприятен сърбеж. За това е добре да го използваме умерено, така както предварително е изчислено.

Маслата са с широко приложение в живота ни. Както за козметични, така се ползват и за медицински цели. Чисто лечебните им свойства ги правят незаменим продукт. Различавайки се по мирис, цвят и консистенция, те се разграничават и спрямо тяхното действие.

Употребата на натурални етерични масла ще ни помогне да се чувстваме по-здрави, по-красиви и по-щастливи, заради онази нотка на успокоение и заряд, който носят у себе си. Независимо от чие растение са извлечени, само едно помирисване ще завладее сетивата ни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *