Авточасти, интегрирани в алтернатора и как работят те

Алтернатор се нарича една от най-съществените авточасти, която представлява сърцето на вашата електрическа система. Благодарение работата на тези автомобилни части ние можем да се възползваме от редица удобства, които ни позволяват по-висок комфорт, по-добро управление и повече информация докато шофираме.

Самият алтернатор най-често представлява алуминиев корпус, който има дупки за болтове, с които да бъде прикачен към автомобила. Вътрешното ядро е направено от желязо. Около него са разположени хиляди медни жици под формата на намотка. При движението на частите една спрямо друга се създава електричество, което ние получаваме, за да захраним огромен брой системи в автомобила си.

Споменатото по-горе движение на отделните авточасти генерира ток, но променлив такъв. Тъй като автомобилът ни се нуждае от постоянен ток, за да работи, то съществува вътрешен за системата компонент, който променя променливия ток и го превръща в постоянен. След като настъпи този тип промяна, токът се препраща към регулатор на напрежението, който преценява какъв ток да бъде препратен към акумулатора на автомобила.

От по-горното ни става ясно, че благодарение на алтернатора си, ние поддържаме заредени и едни други, също много важни авточасти в лицето на акумулаторите. А без тях знаете, автомобилът ни не може да функционира въобще.

Имайте предвид, че един от най-сериозните рискове при работата на един алтернатор е да се повреди регулатора на напрежението, което може да коства и повредата на нашия акумулатор и последващата покупка на нови авточасти от този тип. Нужното напрежение, което трябва да бъде подавано към акумулатора е между 13,5 и 14,5 волта. Ако настъпят промени извън посочените стойности, то това коства срив в работата на цялата електрическа система на автомобила и нашия приятел от магазина за авточасти или от сервиза е все по-близко до нас.

Грижете се добре за алтернатора, акумулатора и въобще цялата електрическа система на вашия автомобил. Това може да се окаже ключа към някой и друг спестен лев от покупка на нови авточасти, което може да направите в оналйн магазина www.zakolite.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *