избор на моноблок за баня

Как да изберем моноблок

Моноблокът комбинира няколко неща – тоалетната чиния, капак с дъска и казанче с арматура.

Обзавеждането на тоалетната е едно от най-важните. Изборът на моноблок трябва да е добре премислен и съобразен с няколко неща. Според специалистите идеалният модел е комбинация от икономичност, удобство и красив външен вид. На родния пазар могат да се открият различни тоалетни чинии, които да паснат идеално в дома ни.

Голям процент хора не знаят за какво трябва да следят при покупка на такъв тип обзавеждане за баня като моноблок или тоалетна чиния. Поради тази причина магазините за обзавеждане в банята и тоалетна разполагат с експерти, чиито компетенции могат да се окажат незаменими.

Технически аспекти като размер, тип система на оттичане, методи за поставяне и т.н. са част от детайлите, на които трябва да обърнем внимание преди да поръчаме и купим моноблок за банята. Изборът на подходяща тоалетна чиния до голяма степен зависи от размера на помещението. Стандартът изисква да има достатъчно разстояние от стените, за да не бъде това помещение практически неизползваемо за някои членове на семейството.

Може да вземем конзолна тоалетна чиния или такава, стояща на пода. Висящата има някои предимства, най-познатото от които е, лекотата на почистване под нея. При висящите модели цената е по-висока, заради вградената структура и така целия комплект излиза 3-4 пъти и нагоре по-скъп в сравнение със стандартния моноблок за баня.

Моноблок, който се монтира на пода, е сравнително по-достъпен като цена. Имаме право на избор по отношение на казанчето и тоалетната чиния. Те биха могли да се в една свързана структура или да се монтират отделно. Ако се спрем на втората опция, казанчето може да се постави на желана от нас височина.

Един от най-честите модели, които хората купуват, е ъгловият моноблок. За да се постави той обаче е от съществено значение ъглите на стената да са идеално прави.
Фирмите производители и качеството на порцелана са предпоставка за разлики в ценообразуването на артикулите. За това обаче допринася и вида на казанчето. Правоъгълните са най-модерни и заради това с най-висока цена.

Не бива да забравяме и частта с арматурата в казанчето, а именно пълнещият механизъм. По принцип той е с 2 степени, като ни дава възможност да изберем колко литра вода да използваме. Обикновено опциите са 3 или 6 литра.

По отношение на последния елемент от моноблока – капакът също трябва да се уверим по време на покупка, че той е направен конкретно за нашата тоалетна чиния. В противен случай може бързо да се повреди и да се наложи замяната му с нов.

Ако искате да получите предварителна информация и да проучите продуктите за обзавеждане за баня може да видите в този сайт, където ще откриете най-различни видове, модели и марки моноблок за нова баня

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *