Как да организираме погребение на куче в България?

Любимото Ви куче е напуснало този свят, а Вие не можете да повярвате на това, което се случва. Освен тежестта и мъката, която със сигурност Ви е обхванала, трябва да мислите и за погребение, тъй като кучето Ви определено заслужава да бъде изпратено с почести. Всички тези въпроси витаят из главата Ви и не Ви дават мира. Тук ще пишем как и какво трябва да направите, за да се разделите с четириногия Ви приятел, както подобава за едно мило и добро същество.

Къде да намеря гробище за кучета?

 

В България няма гробища за домашни любимци. Регулаторите забраняват със закон погребенията на кучета, котки, зайци и други животни в земята или във водоемите. Те смятат, че това е опасно, както и за хората, така и за животните. Причината е, че смъртта на животното може да бъде породена от заразна болест, която при разлагане на трупа да обхване и други живи същества.

На този етап се позволява кремация на домашни любимци, каквато предлагат от http://petcremation.eu, където четириногото създание ще се изгори в специална пещ, а пепелта му ще бъде предадена на собствениците в урна. Това е наистина един хуманен и хигиеничен начин да се разделите с кучето ви. По-долу ще обясни подробно процедурата и нейните плюсове.

Кремация на куче – процедура

 

Вашето починало куче ще бъде поето от екип на крематориума за домашни любимци. Животното ще се постави в хладилна камера, докато бъде подложено на кремация (изгаряне). Собствениците могат да поръчат индивидуална кремация, при която се изгаря трупа на само на тяхното куче, както и групова кремация, където любимеца ще бъде изгорен с още няколко от неговия род.

И в двата случая собствениците получават урна с прахта на кучето. Те могат да я вземат и поставят на видно място в дома, а могат и да разпилеят пепелта навсякъде. Тук не можем да говорим за зарази, защото кучето е минало през термална обработка и всички болести са изчезнали. По този начин Ви предлагаме да изпратите домашния си любимец и се надяваме да сме били полезни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *