Марката Адидас – история

Няма човек, който да не е чувал поне веднъж марката Адидас.
Адидас е германска компания и е най-големият производител на спортни стоки като обувки, дрехи и различни принадлежности, носещи марката Адидас. Всъщност много малка част от хората са запознати с историята на самата марка.

Производството на спортни стоки, маратонки и  е изнесено в много държави, но най-вече в Изтока, Азия, докато седалището й естествено е в Германия.

Кой е създателят на марката

Адолф Даслер и името на собственика и основателя на световно признатата компания за производство на качествени спортни стоки с емблемата на Адидас.
Адолф създава марката използвайки прякора си, а именно Ади, както и първите три букви от фамилното си име – Дас, така се създава марката Адидас.
Малко хора са запознати всъщност с факта, че брат му, а именно Рудолф Даслер е негов основен конкурент, тъй като той е собственик на друга, също толкова значима и любима марка на всички ни, а имено Пума.

Основаване на фирмата на Адолф

adidas-bankment-evo
adidas-bankment-evo

Фирмата на Адолф се основава в Бавария. Марката му се прочува през 1954 година, когато германския отбор печели световното първенство по футбол – футболистите носят спортните обувки на Даслер. На тези обувки е могло да се сменят бутоните, което всъщност било само по себе си невероятно. Интересен факт е свързан с придобиването на друга известна спортна марка – Риибук.

Самата марка говори не само за вкус, но и за високо качество, което всеки може да си позволи. Естествено моделите, които се предлагат на по-достъпна цена не са по-некачествени, просто са по-стандартни чисто като модел. Здравината на качествените обувки, независимо дали става дума за маратонки, баскетболни, волейболни такива, кецове или бутонки, не остава незабелязана и недооценена. В крайна сметка всеки иска да носи здрави, стилни и най-вече удобни обувки. В този смисъл марката Адидас притежава всичко това.

Тук можете да видите един от ярките представители на кецовете адидас а именно ADIDAS Bankment Evo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *