Как да реша каква дограма да закупя?

Решението как да изберете дограма, не е толкова трудно, ако си отговорите на някои въпроси. От голяма важност за потребителите е дограмата да издържи възможно най-дълго време, без да се налагат ремонти и прочие процедури. Разбира се, за да стане това, е необходимо да поддържате прозорците в изрядно състояние, и да не допускате износване и повреди.

За онези от вас, които смятат, че не разполагат с много средства за луксозна дограма, се предлагат добрите стари ПВЦ прозорци, чиято мода не е отминала. Дограмата от поливинилхлорид е издръжлива и може да изкара най-малко 15 години, през които ще запази визията и функционалността си. Това е и най-евтиното решение за собствениците на жилища.

За още повече дълготрайност, може да се спрете на алуминиева дограма. Големите производители дават дългосрочни гаранции за профилите си, тъй че не се притеснявайте за износването и дефектирането на продукта. Тук обаче ще се наложи да се съобразите с вида на профилите. Топлите профили кондензират по-малко от студените и са добро решение за вас. Студената серия дограма от алуминий е без прекъснат термомост и дава чест конденз. Поради тази причина студените профили, се използват в заводи, фабрики и други промишлени сгради.

А ето, че дойде ред и на дървената дограма. Помните ли годините, в които всеки апартамент имаше дървения и се радваше на красивата ѝ визия. Не мислете, че днес дограмата от дърво е загубила позициите си на пазара. Тя е най-доброто решение за собствениците на жилища, които искат да изпъкнат с оригинална визия, функционалност и естетика. Разбира се, дървото трябва да се лакира периодично, което прави поддръжката му малко по-трудна. Освен това дървената дограма е най-скъпия вид от всички изброени по-горе, така че направете си сметка.

И даже да сте избрали вида на дограмата, вашата отговорност не свършва дотук. Препоръчително е да селектирате функционален стъклопакет, който да ви пази от постоянно променящите се температури. Всесезонните и нискоемисийните стъкла са широко разпространени към днешна дата, защото осигуряват пълен комфорт в апартамента или къщата.

В обобщение

Обяснихме ви на две, на три какво представляват различните дограми, така че можете да си съставите план за покупката. Последният ни съвет, който ще дадем се свързва, с избора на качествена фирма. Поръчайте дограма само от доказано добри търговци на българския пазар.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *