Как да изтеглим бърз кредит в няколко стъпки

Бързите кредити са доста известни с лекотата, с която стигат до потребителите, а все повече хора се възползват от тази услуга по един или друг начин. То какво представлява процеса по теглене на бърз кредит стъпка по стъпка:

1-ва стъпка: Изберете фирма

Изборът на подходящата фирма, от която да изтеглите бърз кредит не винаги е толкова лесен. На пазара в наши дни има много участници, които се състезават за да привлекат вниманието на потребителите и правят опити да ги запазят при себе си в случай, че те отново се нуждаят в бъдеще да теглят кредит.

За да изберете огледайте внимателно и прочетете отзивите за няколко от най-популярните фирми без да бързате. Сведете броя до 3 – 4 фирми, които ви допадат най-много.

2-ра стъпка: Обърнете внимание на детайлите

Обърнете внимание на това дали някоя фирма не предлага безлихвен кредит при първото ползване на услугата. Много фирми искат по този начин да привлекат потребители. В тези фирми обикновено кредитът първият път е без лихва, но само при условие, че го върнете в рамките на няколко дни.

Ако просрочите, тогава лихвата автоматично се калкулира според условията на фирмата. Дори и при тези условия, ако ви трябва малка сума, за която сте сигурни, че ще върнете в рамките на няколко дни, този тип оферти могат да ви бъдат много полезни.

3-та стъпка: Попълнете формата

Попълнете всички полета, които се изисква да бъдат попълнени, като се стараете да бъдете максимално коректни и точни. Имайте предвид, че ако някоя фирма ви откаже кредит, това е защото специалистите са изчислили, че няма да можете да върнете парите, а те знаят добре, защото имат добър опит. Ако ви бъде отказан заем, замислете се дали наистина е удачно да теглите пари по този начин.

4-та стъпка: Проведете телефонен разговор

Практически, всички компании за кредитиране практикуват обаждане по телефона преди да ви отпуснат кредита. Вероятността да получите парите без да ви се обадят е нищожна. Така че пригответе си въпроси, ако имате такива.

Не се двоумете, притеснявайте или стеснявайте да задавате въпроси, които ви притесняват. Запомнете, че при теглене на кредит когато изплащате заемът дори и да не ви достигат 5 лева това е проблем, така че не се притеснявайте от това, че ще ви сметнат за дребнави. Всъщност бъдете подробни, детайлни, дребнави, питащи и не се свенете да искате информация за всичко, което може да има отношение към вас.

5-та стъпка: Върнете парите навреме и акуратно

Много е важно да помислите предварително и за връщането на парите, а не само за тегленето на заема. Не забравяйте, че теглите заема с определена лихва, която обаче е валидна ако всички правила и условия бъдат спазени.

Ако не спазите например сроковете за погасяване на своите задължения, то лихвата най-вероятно ще оскъпи вашия кредит, а това не е добре нито за вас, защото ще имате да плащате повече пари, нито за кредитната компания, защото по този начин ще ви затруднят и прибирането на задълженията се усложнява допълнително.

Ето защо, бъдете точни и върнете всичко в уречения ден и час или ако имате възможност по-рано. По този начин ще се възползвате от кредита максимално добре, но без да има негативи от това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *