Какво е важно при избор на вериги за сняг?

Веригите за сняг са важни за водачите на леки автомобили, тъй като им позволяват да се придвижват в зимни условия, без да се затруднят. Те са най-доброто решение при сняг и кал и дори няма нужда да управлявате високопроходимо превозно средство, за да се справите в тежките условия. Какво обаче е важно, когато избирате вериги и как да направите добра покупка, ще разберете, след като прочетете тази публикация, която посветихме на темата.

Как да избера подходящи вериги за сняг?  

 

Първото нещо, което трябва да направите, когато купувате вериги за сняг от Bagajnik.com, е да съобразите избора ви с размера на вашите гуми. От голямо значение е и настилката, на която се готвите да използвате въпросните средства против лед, сняг и кал. На кутията на веригите е изписан техния размер, за да попаднете на подходящ продукт в зависимост от нуждите ви.

Има два основни вида вериги „твърди“ и „меки“. Първите се предлагат в три разновидности, а именно: правоъгълни, ромбовидни и „меча стъпка“. Правоъгълните или още наричани класически метални вериги за лед, са сред най-честите решения при дълбок сняг. Те обаче не бива да се употребяват на твърди настилки, защото влияят отрицателно на окачването и износват гумите.

Останалите две оплетки имат по-добро действие при твърдите пътища, но също трябва да се внимава с каква скорост се управлявате колата. От споменатите по-голямо внимание получават веригите тип „меча стъпка“, защото имат добри показатели и са се доказали с времето.

Меките вериги пък могат да бъдат силиконови, текстилни и пластмасови. Те се продават на по-висока цена, но имат и немалко предимства пред „твърдите“ варианти. На първо място са леки, позволяват развиване на над скорост над 60 км.  и не износват гумата, както другите видове. Идеални са за градски пътища и отговарят на изискванията на повечето водачи на МПС.

Внимавайте при монтажа на веригите

 

Винаги четете инструкциите за монтаж / поставяне на веригите. Имайте предвид, че ако не ги сложите правилно, това може да стане причина за тяхното откопчаване по време на път, както и до евентуални инциденти. Освен това, неправилното поставените вериги за сняг, ще износят гумите ви при експлоатация. В този ред на мисли, не забравяйте да се запознаете с упътването към продукта, който изберете. В него ще се научите, как да използвате средството, без проблеми.

И, след като вече сте избрали вашите вериги за сняг, е нужно да вземете предвид всичко, което сме написали в статията. По този начин ще реализирате добра покупка, която да спомогне за придвижването в заснежени, кални и заледени пътища. А сега е време да ви пожелаем успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *