Зъбно възстановяване чрез базални импланти

Знаете ли нещо за базалните импланти? Ако не, то явно е дошло време да научите повече, защото благодарение на тях вие ще постигнете пълно зъбно възстановяване, независимо от степента на травматичност. С тези импланти ще върнете чаровната си усмивка и най-после ще забравите за дискомфорта и притесненията породени от частичната или пълна липса на зъби.

Една от разликите между конвенционалните и базални импланти е, че при вторите няма нужда от костозаместване и дълго време за лечение. Ако при обикновените импланти е необходимо да чакате месеци, за да бъдат приети от организма, то при базалните такъв проблем не съществува и чуждото тяло се възприема много по-бързо и без никакви затруднения.

Базалните импланти се поставят в така наречения Кортикалис (най-твърдата зъбна кост). Те се интегрират на поне две места в костта, като по този начин се гарантира здравината им. Закотвянето на имплантите в кортикалиса позволява на пациента да ги натоварва без това да пречи на храненето. Благодарение на базалните импланти храната не попада под протезите.

Срокът за пълно лечение чрез базални импланти е от три до пет календарни дни. По този начин получавате нови зъби само с няколко посещения на кабинета по базална имплантология. Имплантите ще бъдат поставени непосредствено след екстракцията на проблемните зъби, без да се изчаква заздравяване на раната им. Бързината на лечение сваля и цената за пациента.

Ако страдате от костна атрофия или пародонтоза, то с базалните импланти проблемите ви изчезват за кратък период от време. Всичко това става без болезнени процедури и безкрайни посещения на зъболекарския кабинет. Нещата се случват бързо и по-важното качествено.

Какво научихме от статията?

Най-после казваме край на скъпите импланти и приветстваме базалната имплантология, която ще ви помогне да бъдете по-уверени и красиви. Повече информация по темата ще намерите в специализираните стоматологични центрове в България. Адресите на последните ще откриете в интернет пространството, където различните специалисти предлагат услугите си.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *