Курсове по кормуване

Какво предлагат различните автошколи в София

Ако в обозримо бъдеще пред вас стои задачата да се сдобиете с шофьорска книжка, то изборът може да бъде труден. Това важи с по-малка сила, ако сте в малък град, в който изборът е сведен до едно или две места.

Но ако сте жители на столицата, вероятно вече сте установили, че тук изборът е не просто голям, а направо огромен. И тук изниква въпросът какво могат да ви предложат всички автошколи, които оперират на територията на най-големия български град.

Колко са точно автошколите в София

В момента издадените разрешителни за обучение на водачи на МПС са 157, като броят им варира поради различни причини. Сами сте наясно, че няма как да се свържете с всички и поради тази причина се налага да имате критерии, по които да филтрирате и изберете. Най-важното, за което трябва да проверите и се информирате е синтезирано в долните редове, които изготвихме с помощта на експертите от автошкола AutoDrive.bg.

Каква е цената

Това е нещо, което напълно заслужено заслужава голяма част от вниманието ви. Цените, които ще намерите на различните места са разнообразни, а разликата може да достигне стотици левове.

На какво се дължи това? Много просто – на едни места получавате крайна цена, а на други се налага да доплащате за всяко нещо отделно и допълнително. Няма как да не ви кажем, че вторият вариант е значително по-неизгоден за вас. Той е направен, за да е привлекателен, но не и изгоден за вас. Само си помислете колко много пари могат да ви вземат под формата на административни такси или доплащане за вътрешни изпити.

Това е меко казано неприятно и трябва да сте наясно какво точно получавате за парите си.

Кой ще ви обучава

Това е не по-малко важно от цената. Учителят, без значение в каква сфера, трябва да има усет и внимание, за да може да ви предаде възможно най-много знания. Запознайте се с бъдещия си учител и не е зле да попитате с какъв опит разполага. Ако става дума за опреснителни курсове, то тогава избирайте още по-внимателно, тъй като времето ви е ограничено!

Опитен учител ще знае как да реагира във всяка една ситуация и най-вече ще може да прецени в каква посока трябва да ви се обърне индивидуално внимание, за да сте подготвени за изпита и най-вече за истинското шофиране, което ви чака след това.

Къде ще се провеждат часовете

Наясно сте, че ще имате часове по теория. Това означава, че ще трябва да имате лесен и удобен начин да стигнете до там. Колкото и да сте харесали инструктора или сте получили добра цена, това няма как да компенсира дълго пътуване до другия край на града. Още нещо важно. Разберете как и от къде ще кормувате.

Някои школи имат практиката да започвате тези часове в близост до офиса си и по този начин ви ограничават и се налага да се съобразявате с тях. Други от фирмите са значително по-гъвкави в това отношение и могат да ви предложат да ви вземат от дома или офиса ви, за да започнете часа ви по възможно най-удобния за вас начин.

Уточнете това, преди да се запишете или платите каквато и да е сума. Никой няма да ви се разсърди, че питате, имате това право и не трябва да се притеснявате да задавате въпроси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *