5 съвета от Sunrise защо да изберем масивен паркет

Паркет от Sunrise

Когато избирате паркет или друга подова настилка за вашия дом, вила или офис, то неминуемо ще възникнат колебания и дилеми на кой вариант точно да се спрете. Най-често колебанията са между теракота, гранитогрес, ламинат, многослоен паркет или масивен паркет.

Изборът разбира се трябва да бъде направен в зависимост от предназначението на настилката и други технически особености, характерни за съответното помещение, като наличието на подово отопление например. Друг важен фактор при търсенето на най-подходящата подова настилка за дадено помещение е самата интериорна концепция и цялостен дизайн, включвайки мебели, цветове на стени, осветление и много други.

Като цяло най-предпочитаната подова настилка си остава добре известният на хората паркет, ето защо от Sunrise паркет ще ви изтъкнем http://heirloomflowersandballoons.co.uk/balloons-in-barnsley/ 5 причини да изберете масивен паркет за своя дом.

  1. Budapest XII. kerület Продължителна експлоатация. Често можете да си зададете въпроса – колко време можете да се наслаждавате на подовата настилка, в случай, че изберете cheap prednisone online масивен паркет. Истината е, че периодът на експлоатация на подови настилки от паркет е изключително дълъг, разбира се при правилна поддръжка. Това се обуславя от факта, че освежаването на паркета представлява основно циклене, което отнема само 1-2мм от повърхностния слой, а след това отново лакиране. Тъй като масивният паркет е често с дебелина около 2см, то можете да ползвате този тип подова настилка десетилетия наред.
  2. Лесна поддръжка. Почистването на лакиран масивен паркет е много лесно. Необходими са само подходящ парцал и кофа с хладка вода. По желание можете да използвате и специален препарат за паркет, който допълнително отстранява замърсяванията и придава по-свеж вид на вашият паркет.
  3. Красота. Нищо не може да се сравни с красотата на един масивен паркет. Всяка една дъска се характеризира с индивидуална шарка и уникалност, което придава един очарователен облик на вашето жилище.
  4. Уют. Когато избирате масивен паркет, най-често го правите, за да внесете повече уют и стил в офисът, дома или вилата си.
  5. Топлина. Разбира се не на последно място е топлината на самият масивен паркет. Дървото на първо място е добър изолатор, а освен това не причинява никакви алергии. Трябва да имате предвид, обаче, че не може да се положи масивен паркет там, където има подово отопление. В този случай са по-подходящи варианти многослоен или ламиниран паркет.

Причините да изберете масивен паркет могат да бъдат най-разнообразни, но посочените по-горе пет са основните и базови предпоставки да предпочете този вид настилка.

Можете да се насладите на разнообразието от масивен дъбов и екзотичeн паркет в магазинът на Sunrise  с адрес: София, ул. Иван Денкоглу 46. Можете да ни потърсите и на телефон: 0885 225 444

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *