Най-добрите климатици

Като цяло, най-добрите климатици са инверторните, и в часност тези произведени в Япония. Инверторните са най-добри, просто защото са най-икономични, а в днешно време икономичното е равносилно на добро. Разликата между инверторния и конвенционалния климатик е, че оборотите на инверторния са с честотно регулиране – т.е. работи през цялото време докато е пуснат, но на ниски обороти през по-голямата част, което е енергоспестяващо с около 30%, докато конвенционалния работи на пълни обороти през цялото време и при достигане на температурата се изключва.

На каквато и температура да нагласите климатика, то колкото повече се доближава той към тази температура, толкова повече намаля оборотите. Много важно е, да се знаете как да използвате правилно климатици. Честото включване и изключване на инверторен климатик, няма да доведе до нищо хубаво. Ползвайте климатика само в най-наложителните случаи, а когато се налага да го ползвате по-често, то по-добре не го изключвайте, а го нагласете на по-ниска температура.

Едни от най-добрите  японски климатици са Дайкин. Компанията Daikin Industries е основана през далечната 1924г. в Осака. През 2006г. Daikin закупуват OYL Group, след което стават втория най-голям производител на топло-охладителна техника. Ако сте решили да обзаведете жилището си с климатик, то сериозно се замислете коя марка и модел бихте избрали. Най-добрият съвет който мога да дам е, да се разровите предварително в интернет, да намерите много лични мнения на различни хора, след което да се посъветвате и на професионално ниво, когато дойде време да си закупите климатик.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *