Какво представляват електропастирите?

Живеем във времена, през които технологиите диктуват събитията. Вече имаме уреди, които готвят сами, роботи вършещи домакинка работа, автомобили на ток и мощна изчислителна техника. Не можем обаче да пренебрегнем селското стопанство и модерните електропастири, които заместват хората правещи всичко възможно да запазят бройката на добитъка си.

С какво са полезни електропастирите?

 

За да обясним най-добре какво представляват иновативните електропастири, ще кажем, че това са енергизатори, които се свързват с ограждения, през които минава лек ток. Докосването на електрифицираните проводници има кратък електрошоков ефект върху животното, което научава да стои далеч от тях и да пасе в определен периметър. По този начин се създава една психологическа бариера, с чиято помощ стадото стои на фиксирани места, където да се храни.

Един електропастир спестява много време на собственика. Последният дори не е нужно да се намесва, когато животните стоят на открито. Устройството сама върши човешката работа и отменя големият труд. Животновъдите могат да отдъхнат с облекчение, защото няма да им се налага да ходят наляво – надясно, за да събират добитъка, който има навика да бяга панически.

Какво включва комплекта на електропастира?

 

Вие можете да закупите отделно – електропастир (енергизатор), ограда, изолатор и аксесоари, а имате възможност да поръчате комплект, в който има всичко необходимо. От вас зависи да изберете дължината и височината на оградното въже, както и вида изолация, за да постигнете максимална ефективност. Разбира се, най-добрия начин да се сдобиете с полезното устройство е да зададете въпрос на експертите в продажби на електропастири, за да откриете решението.

В наши дни електропастир може да се закупи от интернет, където се предлагат продукти на топ компаниите в производството на този вид съвременни технологии. За щастие не е нужно да напускате удобството на дома си, а просто да влезете в съответния онлайн магазин и да направите поръчка чрез интернет. Всичко се случва много бързо, лесно и най-вече удобно.

В обобщение

 

Ако селското стопанство е вашата страст и искате някой да Ви замести в тежката работа по отглеждането на добитък, то тогава електропастирите са разрешение на голяма част от проблема Ви. С тях ще научите животните да пасат на едно място и няма да се налага да ги гоните до прималяване. Надяваме се, че публикацията Ви е била полезна и желаем успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *