Какво включва монтажът на интериорни врати?

За тези, които желаят правилен монтаж на интериорни врати, подготвихме тази статия, която може да им даде основни насоки. Имайте предвид, че от монтажните дейности зависи каква ще бъде производителността на вратите или с други думи казано тяхната функционалност.

Запомнете следните неща…

При неправилно монтиране на интериорни врати, последните се отварят и затварят трудно, като заяждат и стържат по пода. Това се дължи на лошата регулация, която е направена по времето на монтажа. Друг проблем би представлявал грешното оразмеряване на отворите, защото вратите няма да могат да паснат на последните, и ще се наложи да бъдат заменени.

Ако се налага демонтаж на старите интериорни врати, които са поставени върху метална каса, често се налага къртене. За да не правите последното може да използвате така наречената обличаща каса за интериорни врати, която се монтира директно върху старата метална каса.

Инструментите, които се използват при монтиране на вратите не бива да нараняват повърхността. Ето за това специалистите имат пълен арсенал от съоръжения, с чиято помощ бързо и лесно поставят всяка врата на мястото си, без нежелани последици и препятствия.

И ето, че дойде ред да напишем няколко думи за металните елементи като ключалки, брави и панти. За тях също е нужна вещина при монтирането, тъй като имат водещо значение за експлоатацията на продукта. Не бързайте да монтирате всичко накуп, а следвайте инструкциите една по една. Както се казва – бързата работа е срам за майстора.

В случай, че вече сте взели размери, монтирали сте нова каса, сложили сте металните елементи и просто остава да завършите ремонта на вратата, то тогава явно сте постигнали успех. Дали всичко е преминало добре ще разберете едва няколко дни след ремонтните дейности, когато вратата ще бъде използвана от вас и близките ви в ежедневието.

В обобщение

Но дори и да сте сгрешили някъде не изпадайте в паника. Потърсете съдействие от специалистите работещи във фирмата, от която сте закупили интериорни врати. Обикновено те предлагат сервизна помощ и ще премахнат всеки един изникнал проблем. Разбира се, за по-сигурно е препоръчително самите професионалисти да извършат монтажа на вратите вместо вас, защото тогава няма да се налага да търсите извънредна намеса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *