Кал от мъртво море

Кал от мъртво море – колко е полезна тя

Върнете свежестта и здравината на кожата си с козметиката и продуктите за тяло, съдържащи кал от мъртво море.

Казват, че няма по-добър сувенир, който да си донесеш от почивката в Израел от диаманта. Но страната е известна не само със скъпите диамантени, сребърни, златни бижута и многобройните магазини, в които те се предлагат, а също така и с една световно известна забележителност – езерото “Мъртво море”. За онези от вас, които за пръв път чуват за подобно специално място ще кажем, че всъщност това е най-ниската точка на Земята. И не се заблуждавайте по името, защото всъщност не става въпрос за море, а за езеро. Но какво е толкова забележително в едно езеро, освен, че го наричат Мъртво море. Едва, когато изпитате удоволствието от това да се докоснете до козметика с минерали и кал от мъртво море, можете да осъзнаете невероятното усещане от това, да бъдете погалени от този природен източник на живот и енергия. Тук не говорим за обикновено хидратиране от козметичен продукт, който изчезва минути след нанасяне. Става въпрос за оздравяване, регенерация, подобряване циркулацията на кръвта и активиране по естествен път възобновяването на колаген, който е толкова важен за младостта на клетките.

Кал от мъртво море за кожата

Мъртво море е изобилие от минерали и соли, предлагащо най-екологичните съставки, които могат да бъдат използвани за направата на всякаква козметика от маска за коса, до соли за вана. Възползвайте се от също така и от дезинфикциращите свойства на калта от Мъртво море, след чието приложение кожата ви ще се почувства свежа, нежна и гладка. Естествените натурални високоминерализирани вещества имат антиоксидиращо и оздравително действие. Затова не е случайно, че флората и фауната в района на Мъртво море се описва като място, в което ще почувствате силата на природата и живота, който тя ви дава.

А високия имидж и богатството на козметиката с минерали и соли от езерото ежедневно расте. Вече и у нас има доста фирми, които предлагат тези екзотични продукти, които са ефективни, натурални и изпълнени с живот. От там може да поръчате онлайн всеизвестната израелска козметика с целебни свойства, като имате възможност да изберете продукти за лице, за тяло и коса, за проблемна кожа и т.н. Ако желаете първо може да започнете с вече споменатата натурална кал от мъртво море а след нея да изпробвате другите козметични продукти от серията и подходящи за вашата кожа.

Разбира се при проблемна кожа е задължително консултацията със специалист дерматолог. В приложената по-горе връзка може да научите по какъв начин се ползва натуралната кал от мъртво море и продължителността на действие върху кожата. Специалистите съветват да избягвайте зоната на лицето и очите. Желателно е след измиване да се ползва стягащ крем за тяло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *