Диван за жилище

Да изберем диван за нашето жилище – съвети

Изборът на комфортни дивани за жилището преминава през няколко етапа. На първо място, преди изобщо да започнете търсенето, следва да сте пределно наясно с какво пространство разполагате и какъв размер диван би бил най-удачен за него.

След като вече сте изяснили размерите, които ви устройват, идва ред на избора на цвят и текстура на дамаската на новия ви диван.

По отношение на цветовете, интериорните дизайнери са на мнение, че съвременните тенденции за обзавеждане позволяват различни вариации. Класическият подход включва избор на такъв цвят на дивана, който ще се слее по най-хармоничния начин с останалата обстановка. Така например, ако вашата стая е издържана в нюанси от бежово-кафявата гама, подходящият цвят на дамаската варира в този диапазон, както и в съседните тонове на гамата.

Съществуват и други варианти за цветово оформление – например, такива, които са базирани на контраста. Тоест, ако изберете него, цветът на дивана може да контрастен на основната цветова схема и да се превърне във фокусен център на стаята. Предвид широкото разнообразие на дивани в момента на пазара, такава идея също не е за пренебрегване, защото ще внесе много свежест в интериора и ще направи обстановката да изглежда много по-лъчезарна.

Между другото, тук е мястото да се спомене, че именно ярките дивани могат да направят интериора по-богат, дори и ако всички останали мебели са доста скромни. С тях помещението ще изглежда чудесно балансирано и много оригинално.

Функцията на дивана също трябва да бъде ясно определена преди да пристъпите към покупка. За какво точно ще използвате тази мека мебел? За да посрещате гости и да прекарвате време в компанията на семейството си или пък главната причина да поставите диван в стаята е да разполагате с още едно допълнително легло? Ето въпроси от този род трябва да бъдат водещи, при определяне на най-подходящия за вашия дом диван. В случай, че се нуждаете от допълнително легло, тогава си вземете някой ъглов диван с опция сън.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *