Фибростъкло или стомана за външните врати?

Избирайки външни врати за дома и работното място, трябва да имаме предвид материала, от който са изработени. Водещите материали за изработка на входни врати са: стомана, дърво и фибростъкло. Всеки един от тези материали има своите плюсове и минуси, които е добре да опознаете, преди да отидете до магазина. Също така са важни и особеностите, от сорта на поддръжка, размери, дизайн и т.н. В тази статия ще разгледаме вратите от фибростъкло и стомана, за да ви помогнем да решите кой от двата материал е по-добър за вашите нужди.

Външни врати от фибростъкло

Вратите направени от фибростъкло добиха голяма популярност в наши дни. Това се дължи на факта, че те притежават много плюсове пред другите варианти. Най-важните предимства на фибростъклото се състоят в тънкостта, лесната поддръжка и енергийната ефективност. Покритието на тези врати няма нужда от финален завършек, а това също е важно за клиентите.

Изработените врати от фибростъкло притежават великолепен дизайн. Те могат да бъдат създадени, така че да приличат на врати от дърво, за да придадете натурален вид на входа на дома или офиса ви. Добрите производители на врати от фибростъкло произвеждат истински шедьоври доближаващи се на 100% до дървения материал, който е желан от много клиенти.

Освен естетически издържаната визия на вратите от фибростъкло, те ви гарантират и отлична изолация. Този материал няма да допусне студ и шум в стопанисвания от вас обект, а това е основната идея на повече домакинства искащи да спестят пари от електрическата енергия.

Издръжливостта на фибростъклото е доказана. Вашите врати няма да се деформират с времето, нито пък ще се надраскат лесно от домашни любимци и външни фактори. Разбира се, цената им е по-висока от тази на стоманените врати, но сами виждате какви са качествата им.

Входни врати от стомана

Стоманените входни врати са известни най-вече със своята издръжливост и съпротива срещу взлом. Те са трудни за разбиване, рязане, пробиване и така нататък. Ето защо много хора днес ги предпочитат за входовете на своите домове, кабинети и прочие обекти. Тук обаче трябва да отбележим, че стоманения материал не е силен изолатор и това е един от малките му минуси.

Дизайнът на съвременните входни врати е повече от добър. Можете да ги откриете в най-различни разцветки, за да постигнете желаната интериорна и екстериорна визия. Техните панели могат да притежават различни щампи и релефи, което ви позволява ви гарантира добрия визуален ефект. Към тях често се добавя и декоративно стъкло за още по-добри резултати. Малък минус е, че стоманата подлежи на ръждясване и се налага да бъде грундирана с акрилна, полу-гланцова или маслена боя. Това е важно за потребителите.

Днес можете да откриете стоманени врати с допълнителна изолация, която няма да допусне студа и влагата да нахлуят в обектите ви. Това е по-евтиния вариант от вратите с фибростъкло, а в същото време има доста положителни свойства, както можете да се уверите и сами. Най-хубавото е, че вратите от стомана ви осигуряват по-спокойни дни без притеснение от взлом.

В обобщение

Предлагаме ви да видите различни варианти на външни врати от Борман България, за да изберете най-точния продукт, който ще ви предостави защита, изискан дизайн и енергийна ефективност. Разбира се, на база представената от нас информация може да прецените дали искате врати от фибростъкло, или такива от стомана, като и двете възможности са подходящи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *