Поставяне на зъбни импланти – информация

По всяка вероятност вече сте разбрали, че има вариант за възстановяване на липсващи зъби, посредством зъбни импланти. Тази процедура не е нито мъчителна, нито опасна за здравето ви. Разбира се, всеки индивид понася по различен начин чуждото тяло в устата си, но за да нямате проблеми се грижат обучени имплантолози, с чиято помощ ще доведете нещата до краен успех.

Зъбните импланти заместват корените при липсващите зъби. Те задържат протезите здраво и не има позволяват разместване. По този начин се увеличава дъвкателната способност на пациентите и в същото време, се увеличава самочувствието им, заради новите бели и блестящи зъби в устата.

Какви са плюсовете на зъбните импланти?

 

Вън от съмнение е, че плюсовете на зъбните импланти са много. Най-малкото е, че при тях не е нужно да се работи върху съседните зъби, за да бъдат сложени по подобие на мостове и протези. Естествено, положителните черти не свършват дотук и ние ще ги споменем в следващите точки:

  • Денталните импланти не затрудняват говора;
  • Гарантират трайно решение на проблема със загубата на зъби;
  • Не влияят върху удоволствието от храненето;
  • Съдействат за новата ви и чаровна усмивка;
  • Лечението не е болезнено и не отнема много време;

Всичко това са все основателни причини да погледнете към денталните импланти. Припомняме обаче, че те са различни видове, така че трябва да се консултирате със специалист. Повечето хора инвестират в конвенционални импланти, тъй като не са запознати с базалната имплантология, която им гарантира по-бързо лечение и повече надеждност при употребата на имплантите.

Какво значи базални импланти?

 

Базалните импланти се различават от обикновените, защото се поставят във вашата най-твърда зъбна кост (кортикалис). Стандартните видове импланти се закотвят в меката гъбеста кост, което невинаги се приема добре от организма. С напредъка на базалната имплантология, се появиха т.нар. BOI импланти, които със сигурност ще ви предоставят много удобства и самочувствие.

Базални зъбни импланти се използват, защото лечението с тях става за няколко дни, а и се понасят в пъти по-лесно от организма. За да получите детайлна информация относно този вид импланти, ви съветваме да се обърнете към специализиран център по базалната имплантология в града ви. Там ще ви дадат точните напътствия, за да сте готови за предстоящата оздравителна интервенция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *