Популярни ли са базалните импланти в България?

Немалко стоматолози споделят в своите блогове, че базалните импланти, не са толкова популярни в България и се използват сравнително малко. Други пък твърдят, че този вид зъбни импланти въобще не могат да се сравняват по качество с конвенционалните импланти. Общо взето се наслушахме на какви ли не истории, но трябва да знаете, че някои от тях са фалшиви.

Наблюдавайки мненията на част от експертите започваме да си мислим, че в страната върви кампания срещу базалните дентални импланти. Не знаем, дали това се дължи на факта, че те са по-евтини от останалите, или на причината, че с всеки изминал ден стават все по-известни. Каквото и да се случва обаче, трябва да получите честна информация за този тип импланти.

Какво е важно да запомните за базалните импланти?

На първо място, е добре да знаете, че съвременните базални импланти имат естетически дизайн, чрез който се улеснява дъвченето и в същото време, се дава възможност на пациента да натоварва зъбите си непрекъснато. Тези импланти са изработени от титаниева сплав, което е достатъчно доказателство за тяхната здравина, устойчивост и отлична функционалност.

Друг важен факт е, че базалните импланти, са по-евтиното решение за лечение на частична и пълна загуба на зъби. Сравнително ниската цена се дължи на по-малкото посещения при дентален специалист, тъй като не е нужно да се чака дълго време за възприемане на BOI имплантите от организма. Всичко това не може да се каже за останалите видове импланти.

Базалната имплантология дава предпоставки да получите чисто нова фасада и значително подобрена дъвкателна функция с няколко посещения при стоматолога. Добрите експерти могат да поставят имплантите и да ги вкарат в експлоатация за по-малко от пет работни дни. Ето защо популярността на базалните дентални импланти ще продължи да се увеличава.

В обобщение

В никакъв случай не искаме да ви убеждаваме, да си слагате базални импланти. Просто искаме да разчупим някои митове за тях, тъй като те изглеждат доста нелепо. Последните ни думи са свързани с предимствата на имплантите, за които писахме. Наистина има много причини да се доверите именно на BOI импланти, но за целта е необходимо да се консултирате със специалист, който да ви обясни и най-малките подробности за това много разумно лечение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *