Мобилни климатици “Мидеа” – какво да знаем за тях

Мобилен климатик Мидеа

Мобилен климатик “Мидеа”

В днешно време климатика е уред, който съществува във всеки дом. Той е икономичен, и доставя не само топлина зимно време, а и прохлада през лятото.

Един от основните недостатъци на една климатична система е нейната стационарност – когато се постави в едно помещение климатика не може да бъде местен. Ето затова при нас идват мобилните климатици, които ни помагат да избегнем този тежък проблем.

Този тип климатици са идеални ако не разполагате с огромен бюджет, за да си закупите инверторен климатик “Мидеа” за всяка стая от жилището си, или пътувате някъде например на почивка или на вилата си. Така можете да си транспортирате мобилния климатик без никакви проблеми.

Какво представляват този тип климатици и какви видове са?

В голяма част от случайте мобилните климатици разполагат само с едно тяло, за разлика от останалите сплит климатици.

Обикновено мобилните климатици се продават с вентилационен комплект, който е лесен и удобен са монтиране и става на всеки един прозорец. Въздуховода се захваща на вентилационната система с една бърза сглобка и монтажа на климатика е извършен.

Принципите на работа на стационарния и на мобилния климатик са еднакви с изключение на няколко разлики:

Те охлаждат въздуха от стаята като го всмукват и после минава през изпарителя, след което обратно се връща в стаята.

Мобилните климатици на “Мидеа” биват два типа – при първия кондензатора се охлада от вече охладения въздух, докато при втория въздуха, който се използва за охлаждане на кондензатора се взима извън помещението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *