Колко важна е топлоизолацията за дома ни?

Отоплението на дома е тема номер 1 при многобройните български домакинства. Зимата може да се окаже много свирепа, което налага да използвате различни електрически уреди и парно, за да се отоплявате. Има обаче риск топлинната енергия да напусне жилището Ви през външните стени, така че най-разумното решение е инвестиция във външна топлоизолация.

В интернет има отзиви от потребители, които вече са монтирали външна топлоизолация на апартаменти и къщи. Те разказват как сметките им за ток и парно са намалели в пъти, както ще се уверите, ако кликнете на връзката по-горе. Разбира се, можете да разгледате и хилядите коментари по форумите, които водят до извода, че изолацията е от голяма важност в наши дни.

Как се поставя фасадна топлоизолация?

Поставянето на фасадна топлоизолация изисква добри умения от работниците. На първо време се избира материал, с който да се работи, като възможностите са стиропор, неопор и каменна вата. В зависимост от това с какви средства разполагате, ще изберете и съответния материал. След това, е нужно да наемете фирма, която да закрепи топлоизолацията на дадения обект.

В работния процес се включват двама, трима или повече души. Те монтират и закрепват топлоизолационните плочи, а след това извършват замазка. Ако апартамента се намира на по-висок етаж, е необходимо да се наемат алпинисти, за да стигнат до обекта. Има възможност да бъде монтирано и скеле за достъп до жилището. По този начин стартира въпросната работа.

Топлоизолацията е труд за професионалисти, а не хора, които нямат опит. Чували сме истории, че някои домакинства се опитват сами да се справят с тази задача, но често удрят на камък. Ето защо винаги препоръчваме да потърсите специалист, който да се заеме с изпълнението.

Колко струва монтажът на топлоизолацията?

Тук не можем да отговорим еднозначно, защото всичко зависи от цената на материалите и квадратурата на обекта. По-евтино ще минете, ако заложите на класически стирпор, но за да получите 100% качество Ви предлагаме да обърнете внимание на материала графитен стиропор, както и на каменната вата. И, дори да Ви излезе по-скъпо, крайния резултат ще бъде повече от добър. В крайна сметка идеята е да направите дома ви по-икономичен и ефективен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *