Регистрация на ООД от СКК Делта

Как става регистрация на фирма във Варна

Ако планирате регистрация на фирма във Варна, то е добре да се информирате в детайли за всичко, което е нужно да знаете. Днес ще ви изложим няколко важни стъпки, които представляват ключов момент при регистрация на фирма от граждани.

Ето и най-важните моменти от самия процес:

  • Име на фирма – важно е предварително да измислите името на вашата фирма. След това, обаче е необходимо да проверите, дали вече има регистрирана фирма с това име и ако е така, не се отчайвате. Можете да добавите цифрова комбинация след името.
  • На второ място и най-важното нещо за бъдещият ви бизнес, преди самата регистрация на фирмата, трябва да изберете видът на дружеството – дали ще е ЕТ, ЕООД, ООД, АД и др. Ако вече сте регистрирали фирма ЕТ, то трябва да знаете, че по закон нямате право да регистрирате втора такава.
  • Следва подготовка на различни видове документи. За различните от ЕТ фирми е необходимо да внесете съответния капитал в избраната от вас банка, от където ще ви издадат удостоверение. След това е необходимо да подготвите различни декларации, спесимен, учредителен акт, нотариални заверки на част от документите и други.
  • Подготвяйки целият набор от документи, което отнема немалко време, вече сте готови да ги внесете в Агенция по вписванията. Имате опция да ги подадете и онлайн, като в този случай таксата е на половин цена, но трябва да имате електронен подпис. От тук нататък остава само чакането на одобрение. Този процес може да отнеме около месец, не губете търпение.

Ако все пак не желаете или нямате възможност да отделите нужното време за регистрация на фирма във Варна, то можете да се обърнете към юрист или счетоводна къща, които са достатъчно компетентни, за да направят това вместо вас. Така вие можете да се грижите за своят бизнес като оставите административните дейности в тази насока на съответните професионалисти и експерти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *