Как се спрях на дървена дограма за къщата ми

В миналото дървената дограма бе широко известна на хората и много използвана от семействата. Сега нейният чар се позагуби, тъй като домакинствата предпочитат да използват пластмасова или алуминиева дограма. Аз обаче съм по-различен и исках да дам на дома си най-добрата визия, която дойде и със съдействието на новите ми дървени прозорци.

Разбира се, трябва да се знае, че не всички прозорци от дърво са качествени. Необходимо е да търсите луксозните продукти направени от издръжлив и надежден дървен материали. Да, знам че дървото е скъпо, но аз правя тази инвестиция веднъж и разчитам на дълготрайността на дограмата. Но нека ви разкажа още малко за положителните качества на моите прозорци.

Освен брилянтната визия, която дървената дограма, предоставя за интериора и екстериора на къщата ми, се радвам и на отлични топло и шумоизолационни качества. Без последните нямаше да направя този избор. За щастие дървото е добър изолатор и това си личи още на пръв поглед. Сега зимата при мен е мека, а лятото прохладно и изпълнено със слънце.

Живея сред природата, а тя се комбинира превъзходно с дървените прозорци. Те са естествени, красиви и функционални, а това е всичко, което мога да поискам. Естествено, знам и минусите на дървенията, сред които са по-трудната поддръжка включваща боядисване и/или лакиране, но съм готов да поема тази отговорност. Все пак всяко нещо си има недостатъци.

Не мислете, че модата на дървената дограма е отминала. Напротив, скоро тя ще се върне по магазините и фирмите с гръм и трясък. Това е така, тъй като съвременните производители са се вкопчили в люта битка за пазарен дял и цените слизат надолу. Само след няколко години, клиентите ще могат да купуват дървени прозорци на много по-достъпни и приятни цени.

В никакъв случай не ви агитирам да си купувате дървени прозорци за дома. Просто исках да напиша тази статия, за да хвърля светлина върху някои важни неща. Тези, които искат да минат по-евтино могат да се възползват от алуминиева или ПВЦ дограма, с чиято помощ да изградят енергийна ефективност в домовете си и да се радват на по-добри температури.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *