Как да изберем фирма за компютърна поддръжка?

Фирмите за компютърна поддръжка стават все повече и повече. Тяхната работа се състои в това да държат информационните технологии в изправно положение, и да не позволяват спиране на работата им. Разбира се, много представители на бизнеса, се чудят по какви критерии да разпознаят истинските добрите ит аутсорсинг компании. В тази статия ще напишем най-важното за избора на ит специалисти, така че прочетете всичко внимателно.

Какви са най-разпространените ит услуги?

Освен поддръжката на софтуера и хардуера, ит специалистите се занимават с изграждане на защита за сървъри и мрежи. Те работят изключително във ваша полза, като ви предпазват от вируси и зловреден код. Естествено, потребителите имат нужда от този вид грижи, тъй че те трябва да са достъпни при абонамента. Ако ги няма, то значи фирмата не предлага качество.

Редом с това идва и дистанционната поддръжка. 24 часовият съпорт е препоръчителен, защото ви позволява да отстранявате проблемите с компютърните системи, без да се налага лично посещение от професионалистите. Дистанционната работа включва пускане на електронен билет от ваша страна, в който споменавате аварията. Малко по-късно тя бива отстранявана.

Не на последно място има аутсорсинг компании, които предлагат наем на ит инфраструктура. Това е полезна опция, понеже ви позволява да се снабдите с нужните технологии, без да ги купувате. Наемът ще ви излезе много по-изгодно, така че питайте оператора и за тази услуга.

Цени на компютърна поддръжка – какво трябва да знаем?

За да използвате качествена компютърна поддръжка, то е добре да се запознаете с цената ѝ. Обикновено услугите идват в пакет, който можете да селектирате, спрямо вашите нужди. Така например, ако не ви трябват хардуерни специалисти, можете да се абонирате само за поддръжка на софтуер. Имате на разположение пакети включващи грижа за бази данни, контрол на сървъри и системи. Всяка една от споменатите опции идва с различна цена.

Инвестицията в абонаментна компютърна поддръжка е добро решение, което пести време, нерви и пари. Потребителите ще избягат от досадното задължение да карат компютрите от офиса си на техник или да чакат скъпоплатени специалисти да ги посетят на място. Ето защо горещо препоръчваме съвременните ит аутсорсинг компании, които ще свършат работата си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *