Какво включва лечението с базални зъбни импланти?

Възстановяването на загубените зъби вече е възможно с няколко посещения на специализиран кабинет по базална имплантология. Няма значение, дали става дума за заздравели части след изваждането на зъби или за участъци с все още болни зъби лечебната процедура ще бъде проведена до пет дни, което ни дава правото да се радваме на усмивката си по-бързо.

Ако приспадате към групата частично обеззъбени пациенти, то вие ще бъдете подложени на процедура по санация, която ще подобри моментното състояние на останалите здрави зъби. Самото имплантиране пък е безболезнено, и не носи никакви рискове за пациентите. Базалните импланти се поставят в кортикалиса (най-твърдата кост) и за това са толкова издръжливи. Те не позволяват попадане на хранителни частици под протезите ви.

Пациентите с пародонтоза и пушачите също могат да се възползват от гъвкавия дизайн на базалните импланти. Специалистът, който се занимава с вас ще прецени докъде се разпростира пародонталното ви заболяване, за да предприема най-точната стратегия по имплантиране. И тук обаче говорим за извършване на операция във възможно най-кратки срокове.

При останалите видове дентални импланти има шанс за отхвърляне на чуждото тяло, което прави лечението доста по-сложно и дълготрайно. Базалните импланти обаче се понасят лесно от организма и няма да имате, каквито и да е проблеми с тях. Естествено, за правилния начин на интегриране на имплантите трябва да се погрижи опитен професионалист – стоматолог.

Възможността да се поставят импланти дори на пациенти с пълна костна атрофия е наистина един иновативен начин за зъбно възстановяване, за който си заслужава да пишем в днешната ни статия. На всички ни е ясно, до какъв дискомфорт води липсата на зъби в устата ни, така че лечебните процедури чрез базална имплантология са силно препоръчителни за всеки пациент.

И, понеже знаем, че се интересувате от цената на лечението с базални импланти ще кажем, че тя се определя според конкретния клиничен случай. Обикновено оздравителните процедури са по-евтини от тези със стандартните импланти, тъй като тук не се чака минаването на седмици или месеци лечение. Колкото по-рядко посещавате стоматолога, толкова по-евтина е цената.

Ами това искахме да знаете за базалните импланти. Ваше право е да ги използвате по предназначение или да предпочетете друг метод за възстановяване на зъбите и усмивката ви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *