Защо кремацията на домашни любимци е препоръчителна?

Имайки предвид, че държавните органи в България забраняват погребението на домашни любимци в земята, то кремацията е най-добрия начин да изпратите любимото животно. В много развити държави съществуват специални гробища за кучета, котки и други животинчета, но тук у нас все още ги няма. Крематориумите за животни също не са достатъчни, но съществуват.

Какво се крие зад кремацията на домашни любимци?

 

Кремацията или кремирането на домашни любимци, е процедура по изгарянето на техните мъртви тела в специални пещи. Вие можете да прегледате примери за процеса по изгаряне на трупове в сайта на лицензираният крематориум http://petcremation.eu. Там се предлагат услуги по транспорт на животното до крематориума, изгаряне и предаване на пепелта в урна.

Получената прах от домашен любимец, може да бъде разпиляна навсякъде, тъй като тя не съдържа зарази сред преминаването на термична обработка. Другият вариант пред собственици на кученца, котенца и зайчета е да запазят урната в себе си, за да им напомня за любимото същество, с което са си играли, и което им е носило толкова много радостни мигове в живота.

Кремацията на домашни любимци, може да бъде самостоятелна, както и групова. При самостоятелната кремация се изгаря трупа само на вашето животно, като Вие можете да присъствате лично на кремирането. Груповата кремация обаче е съобразена с масовото изгаряне на животни в отделни пещи. За този вид кремация се чака определено време за извършването.

Можем ли да имаме доверие на фирмите в бранша?

 

Да, ако те имат лиценз, то значи всичко ще бъде наред, тъй като регулаторните органи следят изкъсо за стриктното изпълнение на правилата. Компромиси с качеството не се допускат, защото работата е отговорна, а мъката на хората също задължава изпълнителите да бъдат точни и коректни. Кремирането на домашни любимци става все по-известно в България, като това е нормално на фона на многото починали животни, не само заради старост, но и различни болести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *