Дамски зимни спортни обувки

В зимния сезон следва да се обърне специално внимание на въпроса: “Какво да обуя?”. По-специално, това се отнася за всички онези, които са любители на активния начин на живот, планинските преходи или просто обичат да се разхождат из града, усещайки комфорта и надеждността на качествените зимни обувки.

Добрите обувки за зимни спортове не просто осигуряват топлина на краката ви. Основните предимства на оригиналните зимни обувки за спорт са:

  • здравина и надеждност;
  • защита от плъзгане;
  • непромокаемост;
  • безопасност и защита на краката от травми на труден терен;
  • комфорт и функционалност;
  • използване на висококачествени и модерни материали.

Зимни спортни обувки за дамите

 

Основно изискване към дамските зимни спортни обувки е да радват собственичките си с удобство и стилен дизайн. Дамските ботуши, боти или мокасини, предлагани в каталога на онлайн магазин Denisport, съхраняват топлината на краката дори и в най-големите януарски студове.

Специалните иновационни материали, които се използват при производството на дамски зимни спортни обувки имат следните характеристики:

  • отвеждат излишната влага извън обувките, като по този начин не позволяват създаването на “парников ефект”;
  • предпазват краката от намокряне дори при ходене в снежни преспи или киша;
  • създават комфортни условия за краката във вътрешността на обувките.

Голямо внимание при производството на дамски зимни спортни обувки се отделя на подметките. Те трябва да предотвратяват преминаването на студ, да не се хлъзгат и да не се износват бързо. Подметката на зимната обувка е по-дебела, отколкото при стандартните спортни обувки. Ролята на топлоизолатор в подметката, както и на амортисьор при ходене, се играе от междинна стелка, изработена от етилен винил ацетат – лек и еластичен материал, който запазва свойствата си при ниски температури.

Дамските зимни спортни обувки на известни марки като Reebok, Timberland, Puma, предлагани в каталога на Denisport, са изработени спрямо най-строгите стандарти за качество. Комбинацията от естествена кожа, синтетични водонепромокаеми материали и вътрешни изолиращи мембрани, които създават оптимален микроклимат за краката са подходящи и за най-тежките зимни условия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *