Висока ли е цената на интериорните врати?

Всеки има свои критерии за високи цени, така че не можем да отговорим еднозначно на въпроса, дали интериорните врати скъпи или не. По-скоро ще разгледаме какво се предлага на пазара, за да прецените имате ли възможност да си позволите този лук, или нямате такава.

Обикновено вносните интериорни врати струват от 250 до 800 лева. Най-високата цена е за моделите направени от HDF материал или чисто дърво. Евтините варианти пък са изработени от ПДЧ и MDF материали, които също не са за подценяване. Те няма да дадат дефекти и ще ви предложат дълготрайност и функционалност. А сега нека видим какви врати купуват хората.

Повечето потребители предпочитат вътрешни врати от MDF (Medium Density Fiberboard) този тип врати се предлагат на достъпни цени от 250 до 600 лева. Разнообразието от разцветки и декорации е много голямо, така че лесно се постигат чудесни комбинации с останалите мебели в домовете на клиентите. Освен това последните получават и гаранция от най-малко 2 години.

ПДЧ материалът представлява плоча от дървесни частици и се използва от производителите на интериорни врати. Това е най-евтиният вариант за клиентите, така че те могат да преценят, дали да се доверят на него. И тук цветовете и декорите не са никак малко, което ви позволява да импровизирате и да направите наистина прекрасни колоритни съчетания в жилищата си.

Немалко собственици на къщи и апартаменти, се доверяват на най-скъпите вътрешни врати от чисто дърво. Те са масивни и предоставят отлични топло и шумоизолационни характеристики. Редом до функционалността прибавяме и прекрасния вид на дървото и неговата натуралност.

Разбира се, когато купувате врати, трябва да се съобразите с куп детайли. Тяхната повърхност не трябва да се надрасква лесно от котки, кучета и други домашни любимци, както и да запази естествения си външен вид за много години напред. Ето защо винаги препоръчваме да се купуват интериорни врати от известните търговци на българския или чуждия пазар.

В обобщение

Не, според нас цената на интериорните врати не е висока. Все пак получавате ударна доза естетика за дома си, както и функционалност, от която се нуждаете. Тази дълготрайна инвестиция ще се избие с времето, а Вие ще останете доволни от направения избор на врати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *