Топ методи за изтребване на хлебарки

Живеем във века на високите технологии, научните открития и просперитета, но за съжаление все още не можем да се преборим с неприятните хлебарки. Тези вредни същества превземат все повече домове в България и докарват собствениците до стрес, алергии и прочие проблеми. В следващите редове ще ви дадем някои интересни методи за борба срещу насекомите.

Хлебарките издържат на радиационно облъчване и липса на храна, но не могат да живеят без вода. Няма значение дали сте станали жертва на едрите ориенталски хлебарки или на кафявите, тъй като и двата вида споделят едни и същи характеристики. За да се отървете от пълзящите натрапници трябва да спазите следващите ни съвети:

  • Блокирайте леговищата на инсектите

Хлебарките свиват гнезда в пукнатините на банята и тоалетната, а оттам излизат на лов. Вие имате шанс да им попречите като замажете всички дупчици и пробойни във влажните помещения. По този начин ще ги лишите от дома им, където са свикнали да се развъждат.

  • Почиствайте дома си редовно

Неканените гости обичат вашата храна и особено, когато не сте я почистили. Наблюдавайте пода за остатъци от хляб, сладки течности, плодове, зеленчуци и десерти. Тези продукти действат магнетично на вредителите и те ги консумират предимно нощно време.

  • Отстранете влагата и течовете

Проверете крановете за изправност. Не бива да допускате течове, тъй като те са мощен източник на живот за хлебарките. Същото се отнася и за мухъла и кондензацията. Направете необходимите ремонтни дейности по тръбите и канализацията и се предпазете от инсектите.

В обобщение

Естествено, това са само основните неща, които се налага да предприемете срещу хлебарки във вашия дом. Ако проблемите продължават е препоръчително да се свържете с професионалисти предлагащи дезинсекция, чиято цел е прогонване на всяко едно насекомо. ДДД услугите не са толкова скъпи, че да не можете да си ги позволите, а резултатите са добри.

Много хора предпочитат да пръскат против пълзящите гадини сами. Това обаче невинаги е правилното решение, понеже много от препаратите на свободна продажба са с ниско качество. Ако все пак сте решили да се борите сами търсете отрови в специализираните агроаптеки. А сега ви пожелаваме успешно изтребване на шестокраките буболечки и един спокоен дом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *