Какво трябва да имаме предвид при избор на дограма?

Близо 30% от разходите за топлоенергия са свързани със селекцията на дограма. На българския пазар се продават десетки различни профилни системи, така че имате на разположение богат избор от предложения. Естествено, на преден план излизат пластмасовата, дървената или алуминиевата дограма, с чиято помощ да постигнете нужния уют и енергийна ефективност.

Дограмата е една от най-често срещаните теми за разговор при обзавеждане на дома и офиса. От прозорците зависят и вашите разходи за ток и парно, което значи, че не бива да ги омаловажаваме в никакъв случай. От нас зависи да изберем правилната комбинация от профили, стъклопакет и обков, за да разчитаме на повече икономичност за обектите ни.

Качествата на различните видове дограма се състоят в определяне на коефициента на топло и шумоизолацията, както и издръжливостта на профилите през годините. За ПВЦ и алуминиева дограма се знае, че са дълготрайни и се деформират сравнително трудно. Що се касае до дървената дограма, там деформациите са по-чести, така че трябва да се внимава с покупката.

Разбира се, дървените профили са естетическо решение за апартамента, къщата или офиса, така че ако държите много на външния вид, може да ги предпочетете пред останалите. Що се касае за визията на пластмасовата и алуминиевата дограма, то с годините се появиха много цветове и облицовки, с чиято помощ се постигат страхотни визуални резултати и ефекти.

За една дограма е важно да изолира обекта от студ, влага и шум, но също така и да изглежда добре. Помислете за тези неща, когато отидете при избрания търговец, който ще продаде и монтира новите профили в жилището ви или там, където работите. За вас е важна точната комбинация, която ще ви даде 100% сигурност за инвестираните от вас финансови средства.

В обобщение

Имайки предвид написаното до момента можете да направите по-точна преценка от какъв продукт се нуждаете. Ако трябва задайте въпросите си свързани с избора на профили, стъклопакет и обков на търговците, за да извлечете максимума от вашата инвестиция. Дано с наша помощ намерите мечтаните прозорци, които ще доведат не само до икономия на енергия, но и до по-добра визия за вашите недвижими имоти. Пожелаваме ви успехи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *