TOP

Как да почистите бързо и лесно микровълновата печка

На някой може да му се струва детска игра или пък не, но работата по почистване на дома и уредите, които са част от него, изискват не малко време, усилия и нерви. Особено, когато става въпрос за уреди, използвани често в ежедневието. Тогава е редно да отделим няколко часа, за да може след това да се наслаждаваме на положителни резултати.

Как да почистим микровълновата печка вкъщиЗа никого не е тайна, че микровълновата фурна, колкото и хората да я отричат, е незаменимо средство, когато става дума за претоплянето на храна или приготвянето на пуканки, които да комбинирате с хубав филм. Познато ви е, нали? Е, за жалост или не, въпросът с нейното почистване съвсем не изглежда толкова приятен, колкото и функционалността на домакинския уред.

В тази статия няма да ви разкриваме хитрини и тънкости, изискващи твърде много време и усилия. За нас е повече от важно да дарим домакините с малко повече време , отделено за самите тях, а не посветено в неуморно търкане на микровълновата печка. Винаги сме се стремели към това да ви предлагаме методи, които изискват няколко минути.

Почистване на микровълнова фурна с оцет, вода и гъба

Странно или не, този метод е тестван многократно и ние сме в състояние да ви гарантираме за положителен краен резултат. Освен това, както и сами забелязвате не е нужно да инвестирате не малко средства за покупката на скъпи химични препарати.

Тук става въпрос за съставки, присъстващи във всяко едно домакинство, а времето, както и по-горе споменахме, е ограничено до минимум. Разберете как се случва цялото това почистване.

Първата стъпка изисква да поставите две супени лъжици оцет в купа, която да допълните с две чаши вода. Изберете такъв съд, който да не позволи излизането на течността след като тя кипне. Поставете купата в микровълновата, изберете възможно най-силната степен и я пуснете в работен режим за около 5 минути. Уверете се, че съдът е предназначен за ползване в подобен вид печки.

Може би някой от вас вече се досещат какво се е случило след изтичането на тези пет минути. Водата завира, предизвиква се пара, която полепва по стените на уреда. Киселината ще разтвори всяко едно мазно или друг вид петно, след което на вас ще остане единствено да хванете гъбата в ръка и да оберете нечистотиите. Разбира се не е нужно да прилагате кой знае какви физически усилия, всичко се случва бързо и лесно.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>