TOP

На какъв вид дограма да се спрем?

Един от ключовите моменти при ремонт на дома е да изберем стабилни прозорци, които да ни гарантират поддържането на добри температури за всеки сезон. Ако вашата дограма е остаряла и създава проблеми, то задължително потърсете промяната, защото по този начин ще спестите пари за електроенергия и ще повишите функционалността на жилището ви.

Изолационните качества на новата дограма са само едно от причините да я поставите в апартамента или къщата си. Съвременните прозорци ще свидетелстват и за по-добрата визия на обекта, което е от голямо значение за всяко модерно домакинство. Потребителите имат достъп до различни цветове, с чиято помощ да постигнат отличен интериорен ефект.

Дървената дограма е един от най-светлите примери за естетически решения за дома. Тя е изработена от дървен материал, който придава красив вид на всяка тераса. Разбира се, тук има някои минуси, които си заслужава да споменем. Един от тях е трудната поддръжка, която изисква периодично боядисване и лакиране на прозорците. Понякога това излиза скъпо на потребителите, а и както разбирате отнема немалко време.

На обратния полюс стои въпроса при алуминиевата дограма, където клиентите избират между десетки цветове. От дизайнерска гледна точка алуминиевите прозорци са на много високо равнище и се поддържат сравнително лесно. Това, което е нужно да знаете е, че съществуват топли и студени профили. Дограмата от т.нар. студена серия се използва в индустрията, но не е добро решение за дома, тъй като дава конденз. Топлите профили не кондензират и са чудесни.

На последно място поставяме PVC дограмата, като правим уговорката, че тя е сред най-използваните в наши дни. Пластмасовите прозорци се отличават с перфектни изолационни характеристики и изчистена визия. За тези, които искат да разнообразят вида на дограмата се предлага специално фолио, с което се постигат всякакви разцветки. ПВЦ профилите се продават на достъпни цени, което ги прави незаменим помощник на потребителите.

От тази кратка информация за дървената, алуминиевата и PVC дограма може да си направите извод какво да изберете. Естествено, всичко зависи и от вашите финансови възможности, тъй като пазара предоставя огромно разнообразие от предложения.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>