Избор на входни врати – какво се питат клиентите?

В дните, когато избирате входни врати обикаляйки по всевъзможни магазини и разглеждайки уебсайтовете на фирмите, вероятно си задавате куп въпроси, на които не намирате отговор. Ето защо ние решихме да напишем тази статия, в която ще разгледаме най-честите клиентски питания по отношение на избора на външни врати за апартамента, къщата или офиса.

  1. Каква е разликата между железните, стоманените и металните врати?

Железните врати не са чак толкова популярни сред потребителите, тъй като желязото подлежи на деформация с времето заради мекотата на материала. Освен това железните врати не предоставят желаната визия, с която да обзаведете дома или работното място. Това обаче не се отнася за стоманените врати даващи издръжливост, добър дизайн и сигурност за клиента.  Що се касае до металните врати те също притежават добра устойчивост и елегантна визия.

  1. Колко трябва да бъде дебела входната врата?

Един от най-важните параметри е именно дебелината на крилото на външната врата. Дебелите врати са трудни за проникване с взлом и заради това са предпочитани от потребителите. Стоманените платна на крилата на входните врати трябва да са с дебелина между 3 и 4 мм. В случай, че дебелината е по-малка, то проникването става по-лесно при използване на механични ножове, ножовки, пистолети или друг вид режещи инструменти.

  1. Дърво или стомана за по-красивата ни входна врата?

Дървените врати са предпочитани от дизайнерска гледна точка. Това обаче не значи, че ако заложите на стоманени входни врати облечени с листове MDF ще направите грешен избор. Последните изглеждат, така че все едно са дървени, а под това покритие се намира голямо количество стомана, което ви помага да имате хем красив дизайн, хем достатъчно защита.

  1. Как да разберем кои врати са качествени и кои не са?

На пръв поглед евтините врати са доста съблазнителни. Те обаче се развалят много често, което налага допълнителни ремонти, а те струват скъпо. Това идва да рече, че е по-добре да инвестирате сериозна сума, но срещу парите си да получите качеството, което заслужавате. Некачествените врати си личат по самата изработка, тъй че не е трудно да ги разпознаете.

  1. Мога ли сам да монтирам входната врата?

Да можете, но това не е препоръчително. Съветваме ви да се доверите на професионалистите работещи към фирмата, от която сте купили вратата. Те ще извършат прецизен монтаж, за да не срещате никакви проблеми с експлоатацията или друг вид дефекти.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *